Welterusten! Schilderijen waar je slaperig van wordt

AVROTROS

Of je nou elke nacht slaapt als een roos of juist toe bent aan een goede nachtrust... van deze schilderijen word je ongetwijfeld slaperig! 

Snoozen

Je hebt van die dagen dat het opstaan maar moeizaam gaat. De oplossing? Druk op snooze en draai je nog een keer om. De dag wacht maar lekker. 

AVROTROS

Lucian Freud, Annabel, 1972

Kinderen

Jonge kinderen zijn niet altijd bevorderlijk voor je nachtrust. Deze moeder ziet eruit alsof ze nog wel een extra uurtje had willen uitslapen. 

AVROTROS

Mary Cassat, Breakfast in bed, 1897

Ziekenbed

Deze gewonde man van Charles Carolus-Duran kan zijn slaap goed gebruiken. Of hebben we hier toch te maken met de mannengriep?

AVROTROS

Charles Carolus-Duran, The wounded man, 1860

Verstrengeld

Niets fijners natuurlijk dan in slaap vallen in de armen van je geliefde. Gustave Courbet schilderde dit intieme schilderij van twee slapende vrouwen.  

AVROTROS

Gustave Courbet, Slaap, 1866

Hangmatteren

Slapen kan natuurlijk overal. Bijvoorbeeld in een hangmat! Op dit schilderij ziet het er in elk geval heel comfortabel uit.  

AVROTROS

Gustave Courbet, The hammock, 1844

Gat in de dag

Deze twee liggen nog heerlijk diep weggestopt onder de dekens, terwijl het zonlicht al naar binnen lijkt te piepen. Soms is het gewoon fijn om een gat in de dag te slapen.  

AVROTROS

Henri de Toulouse-Lautrec, Het bed, 1892

Leeuw

Het is niet heel slim om in slaap te vallen als er wilde dieren in de buurt zijn. Of waakt de leeuw juist over haar in dit werk van Henri Rousseau?  

AVROTROS

Henri Rousseau, The sleeping gypsy, 1897