Nu te Zien! IJsselbiënnale 2021

AVROTROS

Wat zijn de gevolgen van klimaatverandering voor ons landschap en voor onszelf? En wat kunnen we ertegen doen? Tijdens de IJsselbiënnale zijn er langs een fietsroute van 120 km kunstwerken te zien die antwoord proberen te geven op deze prangende vragen. Te zien tot en met 19 september!

Tij, Tijd en Tijdelijkheid

De IJsselbiënnale gaat in op de verhouding tussen mens en landschap. Dat gebeurt simpelweg al door kunst in de natuur te zetten. In de prachtige IJsselvallei gaan kunst en landschap met elkaar in dialoog. Specifiek wordt ingegaan op de verandering van het klimaat, een probleem dat ons allemaal aangaat. 

AVROTROSNorbert Miguletz

Henrique Oliveira, Mill, 2021

Laboratorium

De deelnemende kunstenaars hebben allen hun eigen visie op het thema gekozen en de resultaten zijn dan ook zeer divers. Het gaat van poëtische symboliek tot concrete oplossingen. Hiermee lijkt de IJsselvalei omgetoverd tot een onderzoeksgebied en laboratorium voor zowel het verleden, heden en toekomst. 

AVROTROSGerlinde Schrijver

Alexander Laner, De hel, dat zijn de anderen, 2021

Nu te Zien!

Ralph Keuning, directeur van Museum de Fundatie, ging voor Nu te Zien! op pad en bezocht een aantal bijzondere werken langs de route. De aflevering is terug te kijken via onderstaande link! 

Kijk Nu te Zien! IJsselbiënnale hier terug

Kunst in de buitenlucht

De IJsselbiënnale is niet de enige zomerse tentoonstelling. Op meer plekken in Nederland zijn er bijzondere buitententoonstellingen, zoals ARTZUID in Amsterdam, de Lustwarande in Tilburg en de Tuin der Zinnen bij Museum Kranenburgh in Bergen.