Nu te Zien! Lustwarande 2021

AVROTROS

Natuur en kunst gaan perfect samen in De Oude Warande bij Tilburg. Jaarlijks vindt hier de Lustwarande plaats, een buitenexpositie met kunst van nationale en internationale kunstenaars. Met dit jaar werk van o.a. Ugo Rondinone, Mark Manders en Maria Roosen. Te zien tot en met 3 oktober! 

Kunstbos

Deze zomer hoef je niet te kiezen tussen een museumbezoek en een boswandeling. Tijdens de Lustwarande kan het tegelijk. Tussen de bomen hebben zich grote en kleine kunstwerken verstopt. Sommige zijn niet te missen, zoals een boom vol kleurrijke vliegers van Navid Nuur of de kooi vol meubels van Thomas Rentmeister. Andere werken zijn subtieler, zoals de keien met monden van François, Michel & Douglas Eynon of de bierglazen op een tak van Maria Roosen. Sommige werken doemen plotseling op, voor anderen moet je van de paden af. Een bijzondere wandeling is het gegarandeerd! 

AVROTROSMartin van Zomeren/Max Hetzler // Foto: GJ.van Rooij

Navid Nuur, Untitled, 2003-2021

De Oude Warande

De Oude Warande werd begin 1700 aangelegd door de Duitse prins Wilhelm Von Hessen-Kassel. Het is ontwerpen als sterrenbos, een typisch barokke stijl. Die naam komt van de hoeveelheid paden en lanen die allemaal naar één punt leiden. Dit soort bossen werden speciaal aangelegd voor de jacht. Het woord 'warande' stamt af van 'varenne', wat jacht- of lustbos betekent. Er wordt nu natuurlijk niet meer gejaagd. Behalve dan op kunst! 

AVROTROSGalerie Fons Welters // Foto: G.J. van Rooij

Maria Roosen, Schön Hell/Delightful, 2021

AVROTROSGalerie Eva Presenhuber, Gladstone Gallery, Sadie Coles HQ, Galerie Kamel Mennour, Galerie Esther Schipper // Foto: G.J. van Rooij

Ugo Rondinone, the sun and the moon, 2021

AVROTROS

Gereon Krebber, Gonö, 2021

Nu te Zien!

Voor Nu te Zien! dook Suzanne Swarts, directeur van Museum Voorlinden, de Oude Warande in en liet zich verrassen door de kunst tussen de bomen. Kijk via onderstaande link de aflevering terug! 

Kijk Nu te Zien! Lustwarande terug