Nu te Zien! ARTZUID 2021 in Amsterdam

AVROTROS

Voor de zevende keer is Amsterdam-Zuid omgetoverd tot grootschalige kunstroute van de tweejaarlijkse sculptuurbiënnale van ARTZUID. Curator Ralph Keuning, directeur van Museum de Fundatie, selecteerde 70 beelden van 50 kunstenaars. Te zien tot en met 17 oktober op de Minervalaan, Apollolaan en de Zuidas!

Engagement a la Hildo Krop

De tweejaarlijke beeldenroute richt zich dit jaar op de toekomst. De kunstwerken tonen allemaal engagement met het welzijn van de aarde en haar inwoners. De inspiratie voor dit thema kwam van het werk van stadsbeeldhouwer Hildo Krop. Zijn beelden, die door de hele stad te zien zijn, zitten vol symboliek over een betere wereld voor mens, dier en natuur. 

AVROTROSJW Kaldenbach

Adelheid en Huub Kortekaas, Blauwe Engel, 2021

Imagine

De titel van de biënnale, 'Imagine', verwijst niet alleen naar de verbeelding van de toekomst, maar ook naar het beroemde nummer van John Lennon. Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat het nummer geschreven werd. Net als Lennon en Krop bevragen de kunstenaars de staat van de wereld en nemen de toeschouwer mee in hun idealisme. 

AVROTROSJW Kaldenbach

Joseph Klibansky, For The Most Beautiful One, 2021

AVROTROSJW Kaldenbach

Jean Marie Appriou, The big watcher, The big traveler, 2020

AVROTROSCollectie ABN Amro

Armando, Das Rad, 1993

Nu te Zien!

Margriet Schavemaker, artistiek directeur van het Amsterdam Museum, bezocht de beeldenroute voor Nu te Zien! en bekeek o.a. werk van Joseph Klibansky, Jean Marie Appriou en Marc Quinn. Kijk de aflevering terug via de link hieronder!

Kijk Nu te Zien! ARTZUID 2021 terug