Tip van de redactie! Tuin der Zinnen in Museum Kranenburgh

AVROTROS

Museum Kranenburgh nodigt je deze zomer uit om al je zintuigen open te zetten in de Tuin der Zinnen. Te zien tot en met 31 oktober!

Beeldentuin

Museum Kranenburgh, gelegen in het prachtige duingebied bij Bergen, combineert deze zomer kunst en natuur met elkaar. Op allerlei manieren probeert het museum je zintuigen te prikkelen. En dat doen ze in hun eigen beeldentuin, tijdelijk omgedoopt tot 'De tuin der zinnen'. De beelden zijn natuurlijk al een lust voor het oog, maar het museum gaat nog een stapje verder en probeert ook de andere zintuigen te bedienen door middel van geluiden, geuren en tast. 

AVROTROSMichel Klaus

Folkert de Jong, West meets South, 2017

Horen, ruiken voelen

De hele zomer biedt het Museum Kranenburgh een uitgebreid programma aan met o.a. een blotevoetenwandeling (voelen), poëziewandeling (horen) en een workshop parfum maken (ruiken). Op de website van het museum is het hele programma te vinden. 

AVROTROSMichel Klaus

Zoro Feigl, Hydra, 2020

Prick Tree

Een eyecatcher is het nieuw aangekochte werk Prick Tree van Studio van Lieshout. Deze felgele cartooneske boom prijkt in de voortuin van het museum en zet meteen de toon. Het idee achter het sculptuur is dat het zowel naar de vorm van bomen verwijst als naar de vormen van het menselijk lichaam en daarmee mens en natuur met elkaar verbindt.