3 x nieuwe tentoonstellingen in september

AVROTROS

De zomer lijkt voorbij te zijn, maar gelukkig is er veel waar je je op kunt verheugen! Zoals deze drie tentoonstellingen die in september openen. 

AVROTROSWilliam Wegman

William Wegman, Cursive Display, 2013

William Wegman - Being Human

5 september tot en met 3 januari 
Fotomuseum Den Haag

De Amerikaanse fotograaf William Wegman (1943) heeft wel heel bijzondere muzes. Namelijk, zijn honden. De Weimaranen poseren al vier decennia voor Wegman en zijn portretten zijn ondertussen wereldberoemd. De honden poseren veelal in kleding, waardoor ze iets iets heel menselijks krijgen. 'Being Human' is een intrigerende tentoonstelling, die zowel ontroerend als grappig is. 

AVROTROSSinger Laren

Jan Sluijters, Café de Nuit - Café Olympia, 1906

Schilders van Licht

8 september tot en met 17 januari
Museum Singer Laren

Van waterig ochtendzonnetje tot nachtelijke feestverlichting. Alles draait om licht bij de tentoonstelling 'Schilders van licht.Van Monet tot Sluijters' in Museum Singer Laren. Rond 1900 wordt licht een populair onderwerp in de schilderkunst en dat zal decennialang zo blijven. Singer Laren presenteert een kleurrijke selectie van o.a. Monet, Jan Sluijters, Leo Gestel en Jan Toorop.

AVROTROSFoto: Cary Markerink

Louise Nevelson, Sky Cathedral III, 1959

Paint it Black

19 september tot en met 11 april
Kröller-Müller Museum, Otterlo

Van het licht naar het donker. In het Kröller-Müller ligt de focus juist op het zwart. De tentoonstelling 'Paint it Black' onderzoekt de verschillende betekenissen van zwart in de kunst. Met werk van o.a. Jo Baer, Richard Serra, Robert Smithson en Louise Nevelson. Het hoogtepunt is Zwart water uit 1964 van Armando: een bassin gevuld met water in een volledig verduisterde ruimte.