Zola

AVROTROS

Als klein meisje wilde Zola al bij Defensie, maar die droom zal nooit uitkomen omdat ze doof is aan haar rechteroor. Door haar deelname aan Kamp Van Koningsbrugge komt Zola zo dicht mogelijk bij haar droom.

Leeftijd: 26 jaar
Woonplaats: Amsterdam - Noord Holland
Beroep: project manager
Sport: crossfit, hardlopen, wielrennen, padel, tennis en squash

De enige manier

Zola was drie jaar oud toen ze ernstig ziek werd door een gecompliceerde middenoorontsteking. Door een anaerobe bacterie sloeg de antibioticakuur niet aan. De ontsteking werd erger en breidde zich uit naar haar schedel, met een halfzijdige verlamming als gevolg. Na een lang proces van opnieuw leren praten, lopen en fietsen is Zola helemaal genezen, behalve dat ze blijvende gehoorschade heeft opgelopen aan haar rechteroor. Haar gehoorschade maakt dat ze helaas niet door de medische keuring van Defensie en Politie heen komt. Ze omschrijft haar deelname aan Kamp Van Koningsbrugge als de enige manier om te ervaren hoe het is om bij defensie te werken.

“Ik moet wat vaker mijn hoofd draaien om te plaatsen waar geluid vandaan komt. Maar ik heb er geen last van.”
 

Doorgaan tot het uiterste

Zola zet het belang van de groep boven haar eigen belang. Echter kan ze zich er wel aan ergeren als mensen zich niet volledig inzetten, fouten maken of er niet helemaal voor gaan. Haar fanatisme in combinatie met nooit opgeven, zorgt ervoor dat ze doorgaat tot het uiterste om haar doel te bereiken. Ondanks dat ze ontzettend fanatiek is, zorgt haar faalangst ervoor dat ze niet graag risico’s neemt. Hierdoor onderschat ze zichzelf geregeld en kan ze onzeker zijn. Conflicten gaat Zola het liefst uit de weg, waardoor ze weleens over zich heen laat lopen.