Marty

AVROTROS

Zijn moeder trots maken, dat is Marty’s motivatie om mee te doen aan Kamp van Koningsbrugge. Marty is opgevoed met de kernwaardes van de commando’s, dus meedoen is voor hem een kans om te laten zien dat hij commandowaardig is.

Leeftijd: 30 jaar
Woonplaats: Sint Willebrord - Noord Brabant
Beroep: sport fysiotherapeut en personal trainer
Sport: fitness, krachttraining en hardlopen

De touwtjes in handen

Marty is een echte Brabander en komt oorspronkelijk uit Breda. Nu woont hij met zijn aanstaande vrouw en zoontje in Sint Willebrord. Marty werkt voor zichzelf en heeft in zijn werk een adviserende rol. Hij is hierdoor gewend om de touwtjes in handen te hebben en die controle vindt hij erg fijn. Ondanks zijn dominante kant is Marty ook erg gevoelig. Dat blijkt wanneer hij over zijn moeder begint.

“<span><span><span><span><span><span>Ik wilde fysiotherapeut worden om mijn moeder te genezen.&nbsp;</span></span></span></span></span></span>”
 

De moeder van Marty werd ziek toen hij acht jaar was. Tijdens zijn jeugd heeft zij veel in het ziekenhuis gelegen. De verwachting was dat zijn moeder binnen drie jaar in een rolstoel terecht zou komen. Marty wilde fysiotherapeut worden om haar te genezen. Door haar doorzettingsvermogen, is die voorspelling nu twintig jaar later nog steeds niet uitgekomen en lukt het haar met behulp van krukken om te lopen.

Emoties

Marty is zeer gedreven en zal doorgaan tot het eind, ook als het niet verantwoord is. Daarnaast is hij fanatiek en in zijn doen en laten zeer gedisciplineerd en gestructureerd. Binnen de groep neemt Marty veel ruimte in en hij heeft graag het hoogste woord. Daardoor kan hij in eerste instantie vanuit zijn emoties reageren.