Tip van de redactie! Mous Lamrabat in Foam

AVROTROS

Verschillende werelden smelten samen in het werk van de Marokkaans-Belgische fotograaf Mous Lamrabat (1983). Zijn foto's zijn kleurrijk, speels en licht provocerend. Te zien in Foam tot en met 16 oktober!

Humor en esthetiek

Een boerka met een Nike-logo, die combinatie zul je in het dagelijks leven niet vaak tegenkomen. Maar wel bij Lamrabat. De autodidactische fotograaf combineert de oosterse en westerse cultuur met elkaar door middel van humor en esthetiek. Op deze manier vertelt hij verhalen over racisme, religie en vrouwenrechten.

AVROTROSMous Lamrabat, Loft Art Gallery

Mous Lamrabat, The a la Swag 2018

Schoenen uit aub

Wie binnenstapt in het universum van Lamrabat kan een explosie aan kleur verwachten. Niet alleen de foto's zelf, maar ook de wanden van Foam zijn in felle kleuren geverfd. In de eerste zaal is zelfs het tapijt in de stijl van Lamrabat. Om een huiselijke sfeer te creeëren, wordt de bezoekers gevraagd hun schoenen uit te trekken. 

AVROTROSMous Lamrabat Loft Art Gallery

Mous Lamrabat, Luv Ryders, 2021

Instagram

De foto's van Lamrabat zijn door hun kleur en speelsheid ontzettend 'Instagrammable'. Het is dan ook niet gek dat hij door Foam ontdekt werd op het socialmediaplatform in plaats van via de reguliere weg. Je kunt je voorstellen dat werk dat op een telefoonscherm al indruk maakt, op zaal helemaal overweldigend is. 

AVROTROSMous Lamrabat, Loft Art Gallery

Mous Lamrabat, XRated1, 2017