Tip van de redactie! Klimt in het nieuwe Fabrique des Lumières

AVROTROS

Fabrique des Lumières in Amsterdam maakt van kunst kijken een spectaculaire totaalervaring, waarbij kunstwerken digitaal tot leven komen. Het nieuwe initiatief trapt af met het werk van Gustav Klimt. Te zien tot en met 31 december!

Totaalervaring

Altijd al in een schilderij willen stappen en in de gecreëerde wereld van de kunstenaar rondlopen? In Fabrique des Lumières kom je heel dicht bij deze wens. De kunstwerken worden niet in lijsten getoond, maar worden geprojecteerd op de gehele wand en vloer van de oude Zuiveringshal op het Westergasterrein in Amsterdam. 

AVROTROSEric Spiller

De kus van Gustav Klimt

Betoverend

Om je heen lijken de schilderijen te groeien en te bloeien, ze verschijnen en verdwijnen weer. Penseelstreken stromen langs de muur, kruipen over de vloer of vallen als regen naar beneden. Met state-of-the-art technologie wordt je als bezoeker overweldigd door de kunst. 

AVROTROSEric Spiller

Zaaloverzicht Gustav Klimt

Wiener Secession

De kunstenaar waarmee dit gloednieuwe museum opent is de Weense Gustav Klimt. Zijn kleurrijke werk met veel decoratieve patronen leent zich perfect voor het concept. Klimt was één van de belangrijkste figuren van de Wiener Sesession, een beweging die zich los wilde maken van de academische kunst. 

Schiele en Hundertwasser

Ook is er werk van Egon Schiele en Friedensreich Hundertwasser te zien, kunstenaars die zich lieten inspireren door Klimt. Zij het beiden op een compleet eigen manier. In een aparte ruimte zijn ook nog twee hedendaagse videoinstallaties te zien. 

AVROTROSSophie Loyd

Zaaloverzicht Friedensreich Hundertwasser