Sam

AVROTROS

Deze brandweerman wil graag aan zijn dochtertje laten zien dat niet alles in het leven aan komt waaien. Ook wil Sam zichzelf bewijzen aan zijn collega’s.

Leeftijd: 30 jaar
Woonplaats: Hoogkarspel - Noord Holland
Beroep: beroepsbrandweerman
Sport: krachttraining en wielrennen

Een voordeel

Sam is opgegroeid in een groot gezin van vier kinderen en hielp van jongs af aan bij zijn ouders in hun bollenbedrijf. Vier jaar geleden besloot Sam een andere richting op te gaan. Hij is gaan werken als brandweerman in Amsterdam-Amstelland. Sam zit momenteel op de Kazerne in Amsterdam-Noord. Hier draait hij 24-uurs diensten waardoor hij regelmatig weinig slaap pakt. Hier is hij niet door uit het veld geslagen en de ervaring hiermee zal voor hem, in tegenstelling tot de anderen, een voordeel kunnen zijn.

“Samen bier klappen of 180 km fietsen, niets is mij te gek.”
 

Winnen

Gezellig, luidruchtig, sociaal en spontaan, zo zou Sam zichzelf omschrijven. Hij houdt ervan om een spelletje te spelen, maar dan wel om te winnen. Hij heeft vijf jaar lang op het allerhoogste niveau geschaatst maar moest stoppen door een blessure. Sam kan door ongeduldigheid gauw de leiding overnemen. Daarnaast laat hij zich niet graag tegenspreken, wat nog lastig gaat worden wanneer Ray en Dai wat van hem gaan vinden.