Yvette gaat naar Scheveningen, waar ze een elegante garnalencocktail 2.0 maakt van zelfgepelde garnalen, versgerookte schar proeft en een heerlijk visje gaat bakken aan boord van een van de schepen. De garnalencocktail zelf maken? Hieronder vind je het recept!
Voor 4 personen
voor de saus
Sap van 1 citroen en de rasp van ½
1 groene peper, de zaadlijsten verwijderd, grof gehakt
1 kleine teen knoflook, geraspt
20 gram peterselie, grof gehakt
50 gram witte of ongeroosterde tahin
2 eetl. sojasaus of zout
100 gram mayonnaise
Voor de garnalencocktail
200 gram garnalen
2-3 stronkjes witlof, in fijne reepjes
Kneep citroensap
10 gram bieslook, fijngehakt
Optineel: 1 theel. (liefst zwarte) sesamzaadjes
Maal alles behalve de mayonnaise in een blender of kleine hakmolen fijn. Pulseer op het laatste de mayonaise erdoor. Proef of het zout genoeg is, voeg anders nog een drup soja toe.
Meng de witlofreepjes met het citroensap en bijna alle bieslook, hoe iets achter voor de garnering.
Vul 4 glazen met de witlofreepjes, schep er een fikse lepel tahin-mayo over. Verdeel de garnalen erop en drup daar vervolgens nog een lepeltje saus op. Garneer met bieslook en sesamzaadjes.