Recept: garnalencocktail 2.0

AVROTROS

Yvette gaat naar Scheveningen, waar ze een elegante garnalencocktail 2.0 maakt van zelfgepelde garnalen, versgerookte schar proeft en een heerlijk visje gaat bakken aan boord van een van de schepen. De garnalencocktail zelf maken? Hieronder vind je het recept!

Benodigdheden

Voor 4 personen

voor de saus

  • Sap van 1 citroen en de rasp van ½ 

  • 1 groene peper, de zaadlijsten verwijderd, grof gehakt

  • 1 kleine teen knoflook, geraspt

  • 20 gram peterselie, grof gehakt

  • 50 gram witte of ongeroosterde tahin

  • 2 eetl. sojasaus of zout

  • 100 gram mayonnaise

Kijk de uitzending terug

Voor de garnalencocktail

  • 200 gram garnalen

  • 2-3 stronkjes witlof, in fijne reepjes

  • Kneep citroensap

  • 10 gram bieslook, fijngehakt

  • Optineel: 1 theel. (liefst zwarte) sesamzaadjes

Bereiding

Maal alles behalve de mayonnaise in een blender of kleine hakmolen fijn. Pulseer op het laatste de mayonaise erdoor. Proef of het zout genoeg is, voeg anders nog een drup soja toe. 

Meng de witlofreepjes met het citroensap en bijna alle bieslook, hoe iets achter voor de garnering. 

Vul 4 glazen met de witlofreepjes, schep er een fikse lepel tahin-mayo over. Verdeel de garnalen erop en drup daar vervolgens nog een lepeltje saus op. Garneer met bieslook en sesamzaadjes.