Yvette gaat naar het Rijk van Nijmegen, waar ze duivels lekker Mariekenbrood gaat maken, nieuwerwets fermenteert en tovert in een ketel boven het vuur met alle heerlijkheden die groeien in het geheimzinnige voedselbos. Zelf de kastanjeragout maken? Hieronder vind je het recept!
200 g gedroogde paddestoelen (eekhoorntjesbrood/judasoor/kastanjeboleet/oesterzwam)
500 ml water
80 g kleine uitjes schoongemaakt
80 g roomboter
300 g gekookte kastanjes
100 g cantharellen
100 g gele stekelzwam
4 takjes zwartmoeskervel
20 g geroosterde berenklauwzaad; kleine disclaimer: de gewone berenklauw (niet de reuze berenklauw
50 g kastanjemiso (eventueel vervangen door AKA miso)
2 eetlepels geroosterde kastanjebloem (rooster de bloem voor extra smaak)
Voeg het water met de gedroogde paddestoelen samen en breng aan de kook. Bak ondertussen de uitjes in de boter tot ze glazig zijn. Voeg de gesneden rauwe paddestoelen toe en bak 3 min mee op hoog vuur.
Voeg de gekookte kastanjes en de kastanjebloem toe.
Zeef de gedroogde paddestoelen uit de bouillon en gebruik de bouillon om af te blussen. Laat 4 min rustig inkoken.
Voeg de kastanjemiso, berenklauwzaad toe. Maak à la minute af met de gesneden zwartmoeskervel.
Eet smakelijk!