Dit is het recept voor Hernhuttertjes koekjes.
Recept volgens het Amsterdamse Huishoudschool KOOKBOEK – WANNÉE – 15e druk - C.J. Wannée – Uitgeverij Becht
125 gram boter, op kamertemperatuur
80 gram witte basterdsuiker
70 gram krenten, gewassen
20 gram gemalen amandelen
125 gram bloem
piepsnuf zout
Klop de boter op tot hij luchtig is en lichter van kleur. Spatel de suiker, krenten en gemalen amandelen erdoor. Zeef de bloem met het zout erboven en roer door tot een egaal deeg.
Vorm er kleine balletjes van, druk ze even aan met een vork en leg ze iets uit elkaar in een met bakpapier bekleed bakblik.
Bak ze af in een voorverwarmde oven op 170 graden celcius, ongeveer 15 tot 20 minuten of tot de randjes net gaan kleuren. Laat ze helemaal afkoelen, ze worden dan brosser.
Dit recept komt uit De Streken van Van Boven over de Hollandse pot, uitgezonden op 20 juni 2023.