Yvette gaat naar Het Gooi, waar ze de rijken nu eens links laat liggen en op bezoek gaat bij oude boerenfamilies, hele deftige duiven-bitterballen proeft en kookt met Blaricumse boekweit en gerookte vis. Zelf de boekweitpap maken? Hieronder vind je het recept!
Voor 2 kommen
1,5 l paddenstoelen-, groente- of kippenbouillon
200 gram hele boekweitkorrels
2 eetl. sesamolie
2 eetl. zoute sojasaus
2 eetl. sesamzaadjes
2 eieren, gepocheerd (zie tip hierna)
2 eetl. Rayu, Chinese krokante chiliolie of chilisaus naar smaak
Paar radijsjes, flinterdun geschaafd
1 bosui, in fijne ringen
10 gram koriander, grof gehakt
Laat de boekweit in bouillon op laag vuur ongeveer 15 minuten koken. Roer met een garde de pap goed door. Draai het vuur uit en laat het nog 20 minuten nawellen.
Verdeel de pap over twee flinke kommen. Roer er een drup sesamolie en zoute sojasaus door om op smaak te brengen. Leg op elke bowl een ei, bestrooi met sesam, krokante chiliolie of saus, bosuiringen en koriander of andere toppings naar smaak. Dien op!