Gerookte vissalade met mierikswortelroom

AVROTROS

Yvette gaat naar Het Gooi, waar ze de rijken nu eens links laat liggen en op bezoek gaat bij oude boerenfamilies, hele deftige duiven-bitterballen proeft en kookt met Blaricumse boekweit en gerookte vis. Zelf de gerookte vissalade maken? Hieronder vind je het recept! 

Benodigdheden

Lunchgerecht voor 2-3, of een voorgerecht voor 4

Voor de room

  • 100 ml slagroom

  • 3 eetl. zure room

  • Rasp van ½ citroen

  • 0,5 eetl. geraspte verse mierikswortel of 1 eetl mierikswortel uit een potje

  • Zeezout en versgemalen zwarte peper

Voor de salade

  • 2 kropjes wit of roodlof, in dunne reepjes

  • 1 Granny Smith appel, in dunne reepjes

  • Sap van ½ citroen, de rasp van een hele

  • 2 bosui, in fijne ringen

  • 2 gerookte forelfilets, makreelfilets of andere gerookte vis naar smaak

Kijk de uitzending terug

Bereiding

Klop de slagroom lobbig en roer de zure room erdoor. Breng met mierikswortel, zout en peper op smaak en roer de citroenrasp er ook door.

Vermeng de sla met de reepjes witlof. Snij de appel in dunne lucifers. Laat de schil er gewoon aan zitten en besprenkel alles met het citroensap tegen het verkleuren. Pluk het visvlees van de forelfilets en schep het door de salade. Verdeel de salade over de borden. Schep er een flinke dot room op en en bestrooi met de appellucifers en bosuiringen.

Geef er lekker brood of toast bij!