Eefje

AVROTROS

Haar man is targeteer bij Defensie en al jarenlang hoort ze zijn verhalen. Nu wil Eefje weleens écht meemaken wat hij allemaal vertelt. Met haar deelname aan Kamp van Koningsbrugge wil ze ook haar zonen laten zien dat wanneer je iets heel graag wil, je dat ook kunt bereiken.

Leeftijd: 40 jaar
Woonplaats: Helmond - Noord Brabant
Beroep: apothekersassistente
Sport: crossfit, hardlopen en volleybal

Op haar hoogtepunt

Eefje is al 23 jaar samen met de liefde van haar leven en ze hebben samen twee zonen. Ondanks dat Eefje veertig is, voelt ze zich momenteel fysiek en mentaal op haar hoogtepunt. Ze werkt al twintig jaar als apothekersassistente en daarnaast runt ze samen met haar man een webshop voor armbanden. Doordat haar man militair is en vaak vanwege oefeningen en uitzendingen van huis was, heeft Eefje thuis veel alleen gedaan. Inmiddels werkt haar man bij de luchtmacht, als targeteer, en gaat hij niet meer op uitzending.

Toen ze haar man vertelde dat zij zich wilde opgeven voor Kamp van Koningsbrugge, reageerde hij enthousiast. Hij heeft er vertrouwen in dat zijn vrouw dat kan. Na het zien van het eerste seizoen is Eefje keihard begonnen met trainen. Ze had zich ook voor seizoen 2 aangemeld maar kwam helaas niet door de selectie. Eefje gaf niet op en bleef fanatiek trainen. Haar man wordt er soms gek van. Die zegt dan: “kun je niet wandelen zonder die rugzak?" Eefje peinst er niet over om zonder rugzak te trainen. Die rugzak hoort nu bij haar.

“<span><span><span><span><span><span>Ik wil nu ook weleens ervaren wat hij heeft meegemaakt.</span></span></span></span></span></span>”
 

Het glas is altijd halfvol

Eefje is een vrolijke babbelaar en een echte teamspeler. Haar enthousiasme maakt wel dat ze chaotisch is en fouten kan gaan maken. Omdat ze vanuit haarzelf niet echt een leider is, volgt ze maar al te graag. Het glas is voor Eefje altijd half vol, ze relativeert altijd alles. Ze is echt een open boek en ventileert graag bij anderen, ook kun je makkelijk aan haar gezicht aflezen hoe ze zich voelt. Haar valkuil zou nog weleens kunnen worden dat ze over haar grenzen heen gaat en problemen van anderen overneemt.