Een combinatie tussen hartig en zoet: laat je inspireren door dit recept van Yvette!
Voor 4 personen heeft u nodig:
voor de béchamel
50 gram boter
50 gram bloem
200 ml melk of slagroom
zeezout en versgemalen zwarte peper
snuf nootmuskaat
en verder
4 sneetjes handgesneden lekker witbrood
300 gram geraspte kaas, wij gebruikten in de aflevering Tynjetaler uit Friesland en Extra belegen boerenkaas van Van Der Bas uit de Krimpenerwaard
lik uienjam (zie recept)
Zo maakt u het
Verwarm de grill voor op 200 °C
Maak eerst de bechamel:
Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Roer de bloem erdoor en bak dat even mee. Giet scheut voor scheut de melk of de slagroom erdoor tot het mooi bindt en laat dan onder af en toe roeren even uitbakken. Haal dan van het vuur, breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Zet opzij om even te laten afkoelen.
Rooster de boterhammen licht aan beiden kanten onder de gril. Smeer ze dun met een lik uienjam en beleg ze daarna met een dikke laag bechamel.
Leg ze op een bakplaat bekleed met een laagje bakpapier. Bestrooi ze daarna royaal met de geraspte kaas. Schuif de bakplaat onder de grill en wacht een minuut of 6 tot de kaas bubbelt. Keer de bakplaat eventueel nog even voor een gelijke bruining.
Eet smakelijk!
Dit recept komt uit De Streken van Van Boven, uitgezonden op 27 juni 2023.