Maak zelf kaasstengels van filodeeg met dit recept.
Dit heeft u nodig om de kaasstengels te maken
8 plakjes filodeeg
400 gram oude kaas, geraspt
1 ei, losgeklopt
4 eetlepel kimchi
Olie om in te frituren en een frituurpan
Verwarm de frituurpan alvast voor op 180 °C.
Ontdooi de velletjes filodeeg en snijd ze overlangs doormidden.
Klop het ei los in een kommetje.
Hak de kimchi fijn.
Leg een velletje deeg voor u op de werkbank. Schep er een hoopje geraspte kaas op, schep daar een klein hoopje kimchi op en vouw de zijkanten over de vulling naar het midden. Rol het pakketje, zo goed als het gaat op, en smeer de randen in met losgeklopt ei.
Frituur de pakketjes in kleine porties ongeveer 5 minuten, tot ze goudbruin zijn. Keer ze regelmatig. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer meteen.
Eet smakeijk!
Dit recept komt uit De Streken van Van Boven, uitgezonden op 13 juni 2023.