AVROTROS
Hoe gaat het nu met?Hoe gaat het nu met?
Hoe gaat het nu met?Hoe gaat het nu met?

Hoe gaat het nu met Familie De Boer uit Ik Vertrek? 'zelfvoorzienend leven in Spanje'

 Let op: dit hoort bij uitzending 29 oktober 2024

Familie De Boer laat Nederland achter om in de bergen van Spanje een toevluchtsoord te bouwen voor vrijdenkende rustzoekers. Met een klein budget en grootse plannen dromen ze van een zelfvoorzienend leven…Is hun droom uitgekomen?

  1. Hoe gaat het nu met?
  2. Ik Vertrek
AVROTROS

Update Familie De Boer - Paterna del Río

Hoe is het nu met ons?

Het gaat heel erg goed met ons. De eerste retreats en trainingen zijn geslaagd en ook mensen met campers weten ons steeds beter te vinden. De online trainingen gaan enorm goed en Into your Wilderness is nu zelfs een Spaans bedrijf geworden. Op dit moment zijn we vooral bezig om resident te worden.

Het Spaanse leven op onze berg

Verder bevalt het Spaanse leven ons heel goed. Vooral boven op onze berg. Sterker nog, als we in Nederland zijn of even op vakantie, kunnen we niet wachten weer lekker rustig thuis te komen. We zijn heel erg dankbaar voor de rust hier; we zitten echt op onze plek.

Zoals Adriaan mooi verwoordt: "Ik wist nooit dat dit mijn droom was, maar sinds ik het leef weet ik het wel."

Bouw en zelfvoorziening

We zijn dagelijks nog steeds bezig met de bouw aan ons bedrijf, maar ook aan ons landgoed. Het is inmiddels goed gekomen met de moestuin, dus we eten veel uit eigen tuin. Ook hebben we er een ceremonieruimte bijgebouwd waar al sessies in worden gegeven.

Daarnaast zijn we nu druk bezig met het aanleggen van een voedselbos en de watervoorziening, zodat we dit uiteindelijk ook helemaal off the grid kunnen hebben. Naast de ceremonieruimte heeft Adriaan nu een eigen werkplaats, zodat hij van daaruit makkelijker kan gaan werken.

Hailey en het Spaanse leven

Hailey begint een echte meid te worden die graag praat en er op uitgaat. Na een jaar bovenop onze berg geleefd te hebben, gaan we er nu vaker op uit om de taal en de mensen beter te leren kennen.

De wat latere lunch is voor ons geen probleem, maar in Spanje gaat de keuken in restaurants vaak pas open na 19.00 uur. Met een kleine dreumes is dat voor nu te laat. Maar, omdat we helemaal ons eigen leven kunnen inplannen, lunchen we gewoon vaak buiten de deur.

AVROTROSLonneke Tubbing

Casa Pura Vida

AVROTROSLonneke Tubbing

Retreat

AVROTROS

De moestuin

AVROTROS

Genieten van het pure leven

Verkenning en reizen

We vinden het sowieso leuk om Spanje te verkennen, dus we gaan ook wel dagjes weg om onze gasten ook weer beter te voorzien van wat er hier te doen is. Reizen vinden we nog steeds leuk.

Daarnaast hebben we al heel veel prachtige wandelingen ontdekt bij ons in de buurt. Het is nog steeds onwerkelijk dat dit bijna onze achtertuin is!

Nederlandse pindakaas

Nederland missen we niet echt. Soms misschien wat mensen om ons heen. Oh, en de pindakaas is in Nederland echt lekkerder, dus die nemen we wel altijd terug mee!

Groetjes,
Barbara, Adriaan en Hailey

Afleveringen Ik VertrekAfleveringen Ik Vertrek
Afleveringen Ik VertrekAfleveringen Ik Vertrek
MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading