AVROTROS
Afleveringen Ik VertrekAfleveringen Ik Vertrek
Afleveringen Ik VertrekAfleveringen Ik Vertrek

Familie De Boer bouwt aan hun droom in de bergen van Spanje – Ik Vertrek

Familie De Boer laat Nederland achter om in de bergen van Spanje een toevluchtsoord te bouwen voor vrijdenkende rustzoekers. Met een klein budget en grootse plannen dromen ze van een zelfvoorzienend leven…

  1. Afleveringen Ik Vertrek
  2. Ik Vertrek

Uitzending dinsdag 29 oktober 2024 om 20.35 uur op NPO 1 (vooruitkijken op NPO Plus)

Een liefde die tijd nodig had

Vijf jaar geleden ontmoetten offshore-monteur Adriaan (34) en moderne medicijnvrouw Barbara (33) elkaar tijdens het televisieprogramma Utopia. Hoewel de vonk toen nog niet oversloeg, vonden ze elkaar een jaar geleden opnieuw. Kort daarna werd hun dochtertje Hailey geboren en ontstond het plan om naar Spanje te emigreren.

Van Nederland naar de Spaanse bergen

Samen met hun elfjarige chihuahua Bentley vonden ze hun droomhuis, met een eigen wijngaard, in Paterna del Río op een terrein van 1,2 hectare  aan de voet van de Sierra Nevada. Na slechts één bezichtiging waren ze verkocht.

Een droomhuis met wijngaard

Op deze idyllische plek willen Adriaan en Barbara niet alleen zelfvoorzienend leven, maar ook een oord voor vrijdenkende rustzoekers creëren. Met een budget van slechts 20.000 euro willen ze het domein omtoveren tot een walhalla voor hun toekomstige gasten.

AVROTROS

Huis en grond

AVROTROS

Paterna del Río

AVROTROS

Keuken met woongedeelte

AVROTROS

Hier komen gastenkamers

Walhalla voor vrijdenkers

Barbara zal spirituele retraites, ceremonies en yoga-lessen verzorgen, terwijl Adriaan vegan maaltijden bereidt en de nodige mannelijke energie inbrengt.

Het stel heeft grootse plannen voor het terrein: een schuur, een yurt en een moestuin staan op de planning. Maar hun beperkte budget betekent dat ze creatief moeten zijn.

De grootste uitdaging ligt echter in het verkrijgen van de juiste vergunningen. Zonder die toezeggingen kunnen hun ambitieuze plannen zomaar in duigen vallen. Lukt het ze om binnen enkele maanden hun droomonderneming te openen?

    Uitzending 29 oktober 2024

    Familie De Boer bouwt een retraitecentrum in Spanje

Terugkijken op NPO Start
MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading