Maak zelf challe-uitdeelwentelteven uit de oven.
Dit heeft u nodig
Bakspray of olie om de ovenschaal mee in te vetten
1 challe of brioche, in blokjes van 3 cm
6 eieren
250 ml volle melk
125 slagroom
4 eetlepels lichte basterdsuiker
1 theelepel vanille-extract
2 theelepels kaneel
Snuf zout
Snuf gemalen nootmuskaat
3 eetlepels kristalsuiker
3 eetlepels roomboter, gesmolten
Voor erop
Ahornsiroop, poedersuiker en vers rood fruit
Eventueel slagroom of ijs voor erbij
Verder heeft u een ovenschaal nodig van circa 30x20 cm en folie.
Zo maakt u het
Vet de ovenschaal in. Leg de stukjes challe erin.
Klop in een kom de eieren met de melk, room, basterdsuiker, vanille-extract, en 1 theelepel kaneel. Breng op smaak met een snuf zout en nootmuskaat. Giet het eiermengsel over het brood, dek de ovenschaal af met folie en zet minimaal 2 uur tot 1 dag in de koelkast, zodat het brood alle vocht kan opzuigen.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng in een kleine kom de kristalsuiker met de resterende kaneel. Besprenkel de schaal met de gesmolten boter en bestrooi met de kaneelsuiker. Bak de schaal 35 tot 45 minuten, tot de pudding mooi goudbruin is en gaar.
Laat 10 minuten rusten op een rooster.
Serveer en bestrooi met poedersuiker en ahornsiroop, geef er vers rood fruit bij en eventueel slagroom, crème fraîche of ijs.
Dit recept komt uit De streken van Van Boven, uitgezonden op 30 mei 2023.