Nu te Zien! De beeldentuin van Museum Arnhem

AVROTROS

Museum Arnhem werd afgelopen 4 jaar grondig gerenoveerd, waarbij ook de beeldentuin onder handen werd genomen. De zomer is natuurlijk het uitgelezen moment om eens een kijkje te nemen! 

Zonnevriend

Vanuit het vernieuwde museum, dat hoog gelegen ligt op een stuwwal, heb je via grote ramen prachtig uitzicht op het Rijnland. En op de beeldentuin met bekende werken als de tros borsten van Maria Roozen en het kauwgommeisje van Ineke Kaagman, waar weer volop kauwgom op geplakt mag worden. Ook is er een nieuw werk van de Keniaans-Nederlandse kunstenaar Monika Dahlberg. Haar 3,5 meter hoge 'Zonnevriend', half mens half dier, verwelkomt de gasten.

AVROTROSJannes Linders

De tuin van Museum Arnhem

AVROTROSJannes Linders

De tuin van Museum Arnhem

AVROTROSJannes Linders

De tuin van Museum Arnhem

Gletsjer

De grootste blikvanger van het de tuin is misschien wel de nieuwe vleugel van het museum. Een kunstwerk op zich! De muur van dit gloednieuwe deel bestaat uit 82.000 keramische tegels die van ijsblauw naar donkere aardse tinten loopt. Het is een verwijzing naar de gletsjer die het Anrhemse landschap eeuwen geleden heeft gevormd. 

AVROTROS

Suzanne Swarts in de tuin van Museum Arnhem

Nu te Zien!

Speciaal voor Nu te Zien! reisde Suzanne Swarts, directeur van Museum Voorlinden, af naar het Rijnland om het vernieuwde museum, de tuin én het uitzicht te bewonderen. Kijk de aflevering terug via de link hieronder! 

Kijk Nu te Zien! Museum Arnhem terug