Nasi Mak Choi

AVROTROS

Zo maak je Nasi Mak Choi!

Dit heeft u nodig

  • 1 bos mak choi (van de toko) of pakchoi, bokchoi, in dunne repen

  • 1,5 theelepel miso (vegan) of trassi

  • 1 stukje gember van 1 à 2 cm, geschild en fijngehakt

  • 3 sjalotten, gesnipperd

  • 2 tenen knoflook, fijngehakt

  • 1 rode peper, fijngehakt

  • scheutje zoute soja naar smaak

  • 2 eetlepels zonnebloemolie 

Was de mak choi, verwijder zo’n 5 tot 7 centimeter van de onderkant en snijd de rest in stukken.

Maal de miso of trassi met de sjalotjes, knoflook, gember en peper in de vijzel tot een grove bumbu.

Verhit de olie in een wok en fruit de bumbu even aan. Bak de groente ongeveer 2 à 4 minuten mee tot hij wat geslonken is, schep dan de rijst erdoor en breng alles op smaak met wat zoute soja.

Geniet ervan! 

Dit recept komt uit De streken van Van Boven, uitgezonden op 6 juni 2023.

De streken van Van Boven terugkijken