AVROTROSPiergab
Nieuw KlassiekNieuw Klassiek
Nieuw KlassiekNieuw Klassiek

Win Requiem van Mozart door Pichon

Het Requiem van Mozart is voor veel muziekliefhebbers het mooiste koorwerk aller tijden. Er is nu een sublieme nieuwe uitvoering onder leiding van de jonge Franse dirigent Raphaël Pichon uitgebracht. Beantwoord de vraag en maak kans op de cd.

  1. Nieuw Klassiek
  2. Klassiek
  3. Prijsvragen

Requiem

Het is de meeste mensen die de film Amadeus hebben gezien wel bekend: Mozart kreeg de opdracht een Requiem te componeren van een edelman die anoniem wilde blijven. De edelman in kwestie wilde het werk onder zijn eigen naam bekendmaken. Maar Mozart stierf voordat hij het Requiem kon voltooien.

Süssmayr-versie

Mozarts weduwe vond na lang zoeken Mozarts leerling Franz Xaver Süssmayr bereid het werk te voltooien. Op deze manier kon zij toch het volledige loon voor de opdracht opstrijken. Pichon heeft ervoor gekozen deze ‘Süssmayr-versie’ van het Requiem op te nemen, maar op een geheel eigen manier: hij selecteerde een aantal onbekende jeugdwerken van Mozart en nam die tussen de delen van het Requiem op. Zo laat Pichon horen, dat het Requiem prachtig voortbouwt op wat Mozart in zijn jonge jaren al had gecomponeerd. 

Raphaël Pichon & Pygmalion Ensemble

De 40-jarige Franse dirigent Raphaël Pichon is een wonder van veelzijdigheid. Hij begon als zanger, violist en pianist. In 2006 richtte hij zijn Ensemble Pygmalion op, waarmee hij indrukwekkende opnamen van Duitse, Franse en Italiaanse barokmuziek maakte. De laatste jaren richten Pichon en zijn ensemble zich ook overtuigend op de Duitse Romantiek.   

AVROTROSPygmalion, Raphael Pichon / Harmonia Mundi

Cover van de cd Requiem van Wolfgang Amadeus Mozart door Pichon & Pygmalion

Pygmalion, Raphaël Pichon / Harmonia Mundi

Prijsvraag

Om kans te maken op de cd hoef je alleen maar antwoord te geven op de volgende vraag:

Aankomende 15 tot 21 november komen Raphaël Pichon en Pygmalion naar de Nationale Opera in Amsterdam met een nieuwe productie. Wat is de titel van die productie?

De prijsvraag loopt tot en met woensdag 23 oktober. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading