AVROTROS
Nieuw KlassiekNieuw Klassiek
Nieuw KlassiekNieuw Klassiek

Win de cd van Janine Jansen en Klaus Mäkelä

De Nederlandse topvioliste Janine Jansen wijdt zich samen met de 27-jarige Finse dirigent Klaus Mäkelä aan twee van de meest meeslepende vioolconcerten aller tijden: het door en door romantische Vioolconcert van Jean Sibelius en het spectaculaire Eerste vioolconcert) van Sergej Prokofjev. Het resultaat is adembenemend. Dat wil je horen. Maak kans op de CD door de vraag te beantwoorden.

  1. Nieuw Klassiek
  2. Klassiek
  3. Prijsvragen

Vioolconcerten

De Finse componist Jean Sibelius (1865-1957) wilde in zijn jeugd een internationaal gevierd vioolvirtuoos worden. Daar kwam weinig van terecht, maar hij schreef wel een Vioolconcert dat wordt gerekend tot de allerbeste vioolconcerten ooit gecomponeerd. Lyriek, virtuositeit, rijke harmonieën en meeslepende melodieën: Sibelius’ Vioolconcert heeft alles. Zo algemeen geliefd is het Eerste vioolconcert van de Russische componist Sergej Prokofjev (1891-1953) nooit geworden. Het is wat speelser en ‘zakelijker’ dan het werk van Sibelius, maar minstens zo briljant en virtuoos. Een prachtige combinatie, door Janine Jansen met al haar muzikaliteit en virtuositeit subliem uitgevoerd.

Janine Jansen

De Nederlandse meestervioliste Janine Jansen behoort al sinds haar Londense optreden in 2002 tot de internationaal meest gevraagde vioolvirtuozen. Haar CD-opnamen zijn met tal van prijzen onderscheiden. Ook als artistiek leider van het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht heeft zij veel lof geoogst. In 2018 werd Janine Jansen onderscheiden met de Johannes Vermeer Prijs, de Nederlandse staatsprijs voor de kunsten.

Klaus Mäkelä

Dirigent en cellist Klaus Mäkelä werd in 1996 geboren. Bij ieder orkest dat hij dirigeert, wordt hij direct teruggevraagd. Vanaf 2022 is er sprake van een vaste samenwerking met het Concertgebouworkest, die zoals het er nu naar uitziet tenminste tien jaar zal bestrijken. 

Prijsvraag (verlopen)

Om kans te maken op deze cd hoef je alleen maar antwoord te geven op de volgende vraag:

Janine Jansen speelt op 22 en 23 januari 2025 o.l.v. van Klaus Mäkela met het Concertgebouworkest in Amsterdam. Welk vioolconcert zal zij dan uitvoeren? 

De prijsvraag loopt tot en met woensdag 19 juni 2024. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading