AVROTROSAshley Zukerman
Nieuw KlassiekNieuw Klassiek
Nieuw KlassiekNieuw Klassiek

Win 'De Vondel' van Carine Bijlsma

Met haar filmmakers-oog richt Carine Bijlsma haar blik op haar jeugd vol vaak humoristische avonturen uit het muzikantengezin waarin ze opgroeide. Ze schreef een verzameling grappige en soms bizarre verhalen die zich afspelen in en rondom haar ouderlijk huis aan het Vondelpark, dat regelmatig werd bezocht door smaakmakers uit de Nederlandse kunstwereld, zoals dirigent Reinbert de Leeuw, actrice Katja Herbers en schrijver Maarten Biesheuvel. Wil je meer lezen? Beantwoord de vraag en maak kans op een exemplaar van De Vondel.

  1. Nieuw Klassiek
  2. Klassiek
  3. Prijsvragen

De Vondel, een huis vol verhalen

In 1985 koopt een muzikantengezin — bestaande uit een cellist, een violiste en hun peuter — een oude huishoudschool. Vroeger woonden er heel veel meisjes in dat gebouw, dat maar liefst dertien keukens, twaalf wasbakjes, zes douches en twaalf wc's telde. Een groot huis dus, met genoeg ruimte voor het hele muzikantengezin, inclusief de twee oudere kinderen uit eerdere relaties.

De cellist en de violiste beginnen langzaam hun leven op te bouwen in het huis, dat ze 'De Vondel' noemen. Dit boek staat vol verhalen over een huis dat leeg begint, maar zich steeds meer vult met markante karakters en onverwachte situaties.

Niks is te gek

Er ontvouwt zich een bont palet van een avontuurlijke jeugd, waarin niets te gek is en alles mogelijk lijkt, zo ver als je fantasie kon reiken. De violiste, de cellist, de middelste zus, de oudste broer, de pianist, de vrolijke schrijver, de oppas, Opa Viool, de frêle tante, de moeder van de oudste broer, de broer van de cellist, de vioolbouwer, de gast van de vioolbouwer en de leerling spelen allemaal een belangrijke rol in deze verhalen.

AVROTROSUitgeverij Brooklyn / Carine Bijlsma

Over de schrijver

Carine Bijlsma is documentairemaker en fotograaf. Ze is de dochter van violiste Vera Beths en cellist Anner Bijlsma. Carine werkt zowel in Amsterdam als in New York waar ze spraakmakende documentaires maakt over artiesten in de muziek en de kunsten. Bijlsma staat bekend om haar observerende kracht en intieme films waarin ze tot de essentie van het kunstenaarschap van haar hoofdpersonen komt. 

Carine Bijlsma te gast in Opium

Annemieke Bosman interviewt Carine Bijlsma in het programma Opium op NPO Klassiek op donderdag 24 oktober om 19.00 uur. Je kan de uitzending live volgen of terugluisteren.

Prijsvraag

Om kans te maken op een exemplaar van het boek hoef je alleen maar antwoord te geven op de volgende vraag.

In welk jaar werd Carine Bijlsma geboren in Amsterdam?

De prijsvraag loopt tot en met woensdag 30 oktober. De winnaar krijgt een persoonlijk bericht. 

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading