AVROTROS
Nieuw KlassiekNieuw Klassiek
Nieuw KlassiekNieuw Klassiek

Win de cd van Niek Baar

Iedere nieuwe cd van de Nederlandse violist Niek Baar is een gebeurtenis van groot muzikaal belang. Op deze nieuwe cd speelt hij het beroemde Eerste vioolconcert van Max Bruch, maar verrast ook door een diep invoelende uitvoering van het veel minder bekende Vioolconcert van Robert Schumann. Wil je deze fraaie cd winnen? Beantwoord dan de vraag en maak kans op een exemplaar.

  1. Nieuw Klassiek
  2. Klassiek
  3. Prijsvragen

Max Bruch

Het Eerste vioolconcert van Max Bruch is sinds de wereldpremière in 1868 altijd veruit het meest bekende werk van deze componist geweest. Zelf had de Duitse componist gemengde gevoelens bij de enorme populariteit van zijn Eerste vioolconcert. Hij vroeg zich af waarom iedereen zijn Eerste vioolconcert wilde horen, maar niemand eens een ander werk van zijn hand wilde beluisteren.

Robert Schumann

Om een heel andere reden worstelde de Duitse componist Robert Schumann met zijn Vioolconcert. Schumann schreef dit concert in 1853, drie jaar voor zijn dood, toen hij al leed onder zware depressies. Zelfs zijn echtgenote Clara Schumann en zijn jonge vriend Johannes Brahms konden geen waardering voor het Vioolconcert opbrengen. Het verdween in de la en de wereldpremière van Schumanns Vioolconcert zou dan ook pas in 1937 plaatsvinden! 

In Niek Baar heeft Schumanns Vioolconcert een gepassioneerde verdediger gevonden, een violist die aan de verborgen schoonheden van dit miskende werk alle recht doet.

Niek Baar speelt Bruch

Niek Baar

De in 1991 geboren Rotterdamse violist Niek Baar won in zijn jeugd het ene na het andere concours en maakte al op 16-jarige leeftijd zijn debuut bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Baar woont en werkt al jaren in Berlijn. Eén van zijn belangrijkste muzikale partners is de Duitse violist en dirigent Christoph Poppen. Deze nieuwe cd is het klinkende bewijs van hun diepe muzikale verbondenheid.

Prijsvraag

Om kans te maken op deze cd hoef je alleen maar antwoord te geven op de volgende vraag:

Niek Baar was de eerste deelnemer aan het talenttraject van AVROTROS Klassiek die een debuut-cd mocht uitbrengen. In welk jaar verscheen die debuut-cd?

De prijsvraag loopt tot en met woensdag 25 september 2024. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Prijsvraag Nieuw Klassiek

Dit veld is verplicht.

Dit veld is verplicht.

Dit veld is verplicht.

Dit veld is verplicht.

Dit veld is verplicht.

Dit veld is verplicht.

Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht.

*Verplichte velden

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading