AVROTROS
Nieuw KlassiekNieuw Klassiek
Nieuw KlassiekNieuw Klassiek

Win de cd van onze VIRTUOOS-talenten

AVROTROS zet al jaren talentvolle jonge musici in de schijnwerpers. Een van de mooiste mogelijkheden die de AVROTROS speciaal voor hen in het leven heeft geroepen is een unieke serie ‘CD-met-uitgebreid-boekje’, die onderdeel is van het talenttraject VIRTUOOS. Op de nieuwste uitgave laten violiste Emma Roijackers en pianist Florian Verweij van zich horen. En hoe! Hun CD kreeg de titel Tales, omdat zich achter alle opgenomen stukken een meeslepend verhaal verbergt. Maak kans op de debuut CD van Emma en Florian door de vraag te beantwoorden.

  1. Nieuw Klassiek
  2. Klassiek
  3. Prijsvragen

    AVROTROS-talenttraject VIRTUOOS

Bekijk de pagina

Violiste Emma Roijackers (29) en pianist Florian Verweij (26) maakten al tijdens hun conservatoriumtijd graag samen muziek. Toen stortten zij zich hartstochtelijk op de echte repertoirestukken, de grote vioolsonates van Schumann, Grieg, Beethoven en Brahms. Nog steeds spelen zij dit repertoire graag; niets voor niets opent deze nieuwe CD met de prachtige Derde vioolsonate van de Noorse componist Edvard Grieg. Heerlijk romantisch vuurwerk! Daarna volgt wat minder, maar net zo mooi werk van de Poolse componist Karol Szymanowski en de Rus Sergei Prokofjev. En wie is Mathilde Wantenaar? Zij is een begaafde jonge Nederlandse componiste, 31 jaar oud nog maar, maar inmiddels ook internationaal al doorgebroken. Geen wonder, want zij schrijft muziek die echt eigentijds is, maar tegelijkertijd grote groepen luisteraars aanspreekt. Net als de andere componisten op deze CD vertelt zij graag verhalen, zoals uit de titel van haar Sprookjes voor viool en piano blijkt.

Emma Roijackers

Violiste Emma Roijackers (29) won diverse prijzen, zoals de publieks- en de tweede prijs bij het Oskar Back Concours (2022), de eerste prijs op het internationale concours Luigi Zanuccoli (2021) in Italië, de derde prijs op het internationale Emmanuel Durlet (2021) concours in België en ze ontving meerdere prijzen tijdens het Prinses Christina Concours.Emma studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Ilya Grubert af met een tien, waarna ze haar studie vervolgde bij Lukas Hagen aan het Mozarteum in Salzburg. Tegenwoordig is ze actief als kamermusicus, solist en concertmeester en trad op in de grote zalen en festivals van Nederland en daarbuiten.

Florian Verweij

In 2023 maakte Florian Verweij (26) zijn debuut in Het Concertgebouw voor een uitverkochte Kleine Zaal. In datzelfde jaar rondde hij zijn master opleiding met de hoogste onderscheiding af bij Naum Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam. Momenteel volgt hij lessen in Italië bij de Georgische pianiste Eliso Virsaladze. Florians openhartige manier van spelen trok al vroeg de aandacht op concoursen, waar hij dan ook veelvuldig in de prijzen viel. Zo won hij prijzen op het Prinses Christina Concours, het concours van de Young Pianist Foundation, het Steinway Concours en de International Magnus Piano Competition in Litouwen.

Prijsvraag (verlopen)

Om kans te maken op deze cd hoef je alleen maar antwoord te geven op de volgende vraag:

Zowel Emma als Florian zijn afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam. Hun docenten zijn broers. Hoe heten deze broers?

De prijsvraag loopt tot en met woensdag 4 september 2024. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading