AVROTROSSony Music Entertainment
Nieuw KlassiekNieuw Klassiek
Nieuw KlassiekNieuw Klassiek

Win de biografie van Lavinia Meijer

Lavinia Meijer is een harpiste van internationale klasse, met albums die wereldwijd worden beluisterd en gewaardeerd. Maar niet alleen haar muzikale carrière is indrukwekkend, ook haar levensverhaal is aangrijpend. In haar biografie ‘Vleugels van papier’ vertelt zij over opgroeien in Nederland als geadopteerd meisje, hoe de harp op haar pad kwam en de ontmoeting met haar Koreaanse biologische familie op latere leeftijd. Wil je haar verhaal lezen? Beantwoord dan de vraag en maak kans op een exemplaar van haar biografie. Wij mogen er vijf weggeven.

  1. Nieuw Klassiek
  2. Klassiek
  3. Prijsvragen

Samenvatting 'Vleugels van papier'

Soo-Ji No is tweeënhalf jaar oud bij aankomst vanuit Zuid-Korea in Nederland. Als meisje leert Lavinia Meijer naast een nieuwe moedertaal ook de taal van de muziek. Het lied Verdronken vlinder van Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh wordt haar draad van Ariadne: ‘Om te leven dacht ik dat ik een vlinder zou moeten zijn.'

De liefde van haar leven

Als ze acht jaar is, ontmoet Lavinia Meijer de liefde van haar leven: de harp. Lavinia’s missie, het instrument een prominentere rol geven in de (moderne) klassieke muziek, leidt haarzelf en passant naar de wereldtop. Een onverwacht levensteken van haar Koreaanse biologische vader wordt het begin van een identiteitscrisis. Het besluit hem uit te nodigen voor haar optreden tijdens een nieuwjaarsconcert in het Seoul Arts Center verandert haar leven. In Vleugels van papier geeft Lavinia Meijer een eerlijke inkijk in het opgroeien van een geadopteerde in Nederland. Haar passie voor muziek vormt haar niet alleen als mens: het blijkt haar redding.

AVROTROSPrometheus

De cover van Vleugels van papier, de biografie van Lavinia Meijer

Prometheus

Lavinia Meijer

Lavinia Meijer (1983) is een van de veelzijdigste harpisten van deze tijd. Ze werkte samen met componisten als Philip Glass en Ludovico Einaudi. Ook deelde ze het podium met de legendarische Iggy Pop, Patti Smith, Laurie Anderson, Ólafur Arnalds en Sufjan Stevens. Haar albums worden wereldwijd uitgebracht. Twee van haar albums werden bekroond met een Edison Award en twee behaalden een platina status.

Interview Opium

Luister hier naar het gesprek dat Annemieke Bosman van Opium had met Lavinia Meijer op 24 september.


Arirang door Lavinia Meijer

Prijsvraag

Om kans te maken op het boek hoef je alleen maar antwoord te geven op de volgende vraag:

Voor welk album ontving Lavinia Meijer een Edison Klassiek in 2022?

De prijsvraag loopt tot en met woensdag 16 oktober 2024. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading