© Viviane Sassen and Stevenson© Viviane Sassen and Stevenson
Nu te Zien!Nu te Zien!
Nu te Zien!Nu te Zien!

Viviane Sassen: kunst- en modefotograaf

Meer dan 200 kunstwerken van de Nederlandse kunstenaar Viviane Sassen (52) worden er getoond in de tentoonstelling ‘PHOSPHOR: Art & Fashion’. Het fotografiemuseum FOAM in Amsterdam toont werken uit haar ruim dertig jaar lange carrière. 

  1. Nu te Zien!
  2. Kunst
  3. Nu te Zien! extra

Unieke stijl

In 'PHOSPHOR: Art & Fashion’ worden verschillende kunstvormen gepresenteerd, zoals fotografie, beschilderde prints, collages en videokunst. Sassen staat wereldwijd bekend om haar unieke stijl die zowel in de mode als in de kunstwereld wordt erkend. Haar werk verkent thema’s als de dood, seksualiteit, verlangen en de verbinding met de ‘ander’. 

Dior Viviane Sassen and Stevenson

Dior, 2019 © Viviane Sassen and Stevenson (Johannesburg / Cape Town / Amsterdam)

Kunstwerken

Haar modefotografie voor bekende merken zoals Louis Vuitton en Dior krijgt een plek in een monumentale installatie. Ook zijn er werken te zien uit haar persoonlijke archieven en vroegere studietijd. Bezoekers kunnen bekende series zoals ‘Flamboya’ en ‘Parasomnia’ bewonderen. Sassen staat bekend om haar gebruik van felle kleuren, sterke contrasten tussen licht en schaduw en surrealistische kijk op het lichaam.

Blue Alchemy Viviane Sassen and Stevenson

Blue Alchemy, from the series Modern Alchemy, 2022 © Viviane Sassen and Stevenson (Johannesburg / Cape Town / Amsterdam)

Nu te Zien!

Directeur van Kunstmuseum Den Haag Margriet Schavemaker stapt voor het tv-programma Nu te Zien! in de wereld van Sassen waar intimiteit en menselijke emotie een grote rol spelen.

Kijk Nu te Zien! op zondag 20 oktober 2024 om 19.15 uur bij AVROTROS op NPO 2.

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading