AVROTROSAVROTROS / Marjolein Lever
Talenttraject VIRTUOOSTalenttraject VIRTUOOS
Talenttraject VIRTUOOSTalenttraject VIRTUOOS

Nymphéas Trombone Quartet neemt AVROTROS-cd op

Afgelopen weekend vonden in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum de opnames plaats van de 20ste cd in de reeks van het AVROTROS-talenttraject VIRTUOOS. Het Nymphéas Trombone Quartet stond op het podium met een programma met de titel Matricale.

  1. Talenttraject VIRTUOOS
  2. Klassiek

    Lees meer over talenttraject VIRTUOOS en word voor een tientje per jaar lid.

Steun het talenttraject

Moedertaal

Het madrigaal kennen we vooral als de vocale muziek uit de Renaissance, die anders dan destijds gebruikelijk, niet in het Latijn maar in de moedertaal (matricale) gezongen werd. Het programma dat het Nymphéas Trombone Quartet opnam voor zijn VIRTUOOS-cd, bestaat voor de helft uit madrigalen uit de renaissance. Voor de andere helft van hun programma vroegen zij componisten van hun eigen generatie om een gedicht uit te zoeken en hier een hedendaags madrigaal mee te componeren. Een verrassende combinatie!

Schrale lippen

In het weekend van 12 oktober dook het kwartet met ons studio 5 van het Muziekcentrum van de Omroep in om deze cd op te nemen. Het werden drie lange dagen met prachtige muziek, veel nieuwe noten, yoga-oefeningen, Nepalese maaltijden en rood en schraal gespeelde lippen. 

Het prachtige resultaat zal, inclusief magazine, naar verwachting vlak voor de kerst op de deurmat vallen van de leden van AVROTROS Klassiek.

AVROTROSAVROTROS / Marjolein Lever

Het Nymphéas Trombone Quartet met v.l.n.r. Niels Jacobs, Wilco Kamminga, Tim Ouwejan, Arjan Linker.

AVROTROSAVROTROS / Marjolein Lever

Fit en ontspannen blijf je met yoga-oefeningen.

AVROTROSAVROTROS / Marjolein Lever

Op dag 2 is alles gefilmd voor uitzending op NPO 2 (Extra) en YouTube.

AVROTROSAVROTROS / Marjolein Lever

De jonge componist Primo Ish-Hurwitz schreef een werk voor het kwartet en kwam tijdens de opname daarvan meeluisteren.

AVROTROSAVROTROS / Marjolein Lever

Takes terugluisteren in de opnamestudio.

AVROTROSAVROTROS / Marjolein Lever

De in de avond verlaten hal van het Muziekcentrum van de Omroep nodigde uit tot een potje voetbal met een bal van aluminiumfolie.

AVROTROSAVROTROS / Guido Tichelman

Het opnemen van een cd is vermoeiend.

Talenttraject VIRTUOOS

AVROTROS-talenttraject VIRTUOOS geeft jonge klassieke muziektalenten een flinke boost bij de start van hun carrière. De talenten doen media-ervaring op radio en tv op en bouwen aan hun portfolio met de opname en uitgave van hun debuut-cd.

Voor een tientje per jaar steun je dit traject en ontvang je drie keer per jaar de debuut-cd's inclusief prachtig magazine.

AVROTROS

    Word nu lid en krijg de meest recente cd als welkomstgeschenk binnen twee weken thuisgestuurd. In december volgt die van het Nymphéas Trombone Quartet.

Meer info
MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading