Simone Lamsma
KlassiekKlassiek
KlassiekKlassiek

Simone Lamsma is artist in residence

Simone Lamsma is dit seizoen artist in residence bij het AVROTROS Vrijdagconcert. Ze kreeg veel vrijheid haar programma naar eigen inzicht in te vullen en stelde in overleg met de programmeur een avontuurlijke, afwisselende reeks concerten samen.

  1. Klassiek

Jong en avontuurlijk

Haar eerste concert met het Radio Filharmonisch Orkest weet Simone Lamsma nog goed. Ze was 22 en speelde het Vioolconcert van Szymanovski onder leiding van Jaap van Zweden. Een avontuurlijke keuze voor een tweeëntwintigjarige.

‘Dat heb ik altijd gehad, ik hou van uitdagingen, veel verschillende stukken in een seizoen’, zegt Simone Lamsma. ‘Er is zoveel mooie muziek, en je leeft maar een keer. Ik voel de drang om een gevarieerd repertoire te hebben.’

“Er is zoveel mooie muziek, en je leeft maar een keer. Ik voel de drang om een gevarieerd repertoire te hebben.”
Simone Lamsma

Carte blanche

Lamsma is artist in residence bij het AVROTROS Vrijdagconcert en kreeg carte blanche.

Ze vroeg de Italiaanse pianiste Beatrice Rana om met haar een recital te geven. Ook stelde ze een afwisselende reeks concerten samen met het Radio Filharmonisch Orkest.

‘Bij het Radio Filharmonisch heb ik me altijd thuis gevoeld. Dat komt door de sfeer en door de mensen, de musici zijn professioneel en warm. Dit is een no-nonsensegroep die vanuit de beste instelling te werk gaat, met respect voor elkaar.

Het AVROTROS Vrijdagconcert is een productie van AVROTROS in samenwerking met NPO Klassiek, Stichting Omroep Muziek en TivoliVredenburg.

De concerten worden rechtstreeks uitgezonden op NPO Klassiek, elke vrijdag van 20.00 tot 22.30 uur. De presentatie is in handen van Leonard Evers. Terugluisteren kan via npoklassiek.nl/avrotrosvrijdagconcert.

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading