AVROTROS
Nu te Zien!Nu te Zien!
Nu te Zien!Nu te Zien!

Rory Pilgrim: Verbinding in beeld en geluid

De Britse kunstenaar Rory Pilgrim (36) staat bekend om diens kunstwerken die bruggen slaan tussen mensen en tussen mens en natuur.

In de solotentoonstelling ‘Rory Pilgrim - Solo’ brengt hen deze thema’s tot leven met een combinatie van films, tekeningen en installaties. 

  1. Nu te Zien!
  2. Kunst
  3. Nu te Zien! extra

Rory Pilgrim

Pilgrim woont al vijftien jaar in Nederland en heeft in die tijd een veelzijdig oeuvre opgebouwd, variërend van (song)teksten en films tot tekeningen en installaties.

De kunstwerken van hen zijn internationaal getoond en ook hebben verschillende musea het werk van hen aangekocht, waaronder het Centraal Museum in Utrecht en het Bonnefanten museum in Maastricht.

Can We Leave Things Rory Pilgrim

Can we leave things as they are? met dank aan de kunstenaar en andriesse eyck gallery | courtesey of the artist and andriesse eyck gallery

De tentoonstelling

Voor deze tentoonstelling heeft Pilgrim drie films geselecteerd: Violently Speaking (2014), The Resounding Bell (2018) en RAFTS (2022). Deze films zijn gebaseerd op Pilgrims gevoel van verlies aan saamhorigheid vlak na de Brexit. Dit heeft hen gelinkt aan de Nederlandse verkiezingen in november 2023.

In deze werken zoekt hen juist naar verbinding en dialoog tussen verschillende generaties en gemeenschappen. Naast de films vult Pilgrim de expositieruimtes met intieme tekeningen, schetsboeken en indrukwekkende installaties.

Tiny House Rory Pilgrim

Tiny House met dank aan de kunstenaar en Zsa-Zsa Eyck | courtesey of the artist and Zsa-Zsa Eyck

Nu te Zien!

Het Centraal Museum presenteert Pilgrims tentoonstelling in Landhuis Oud Amelisweerd. Directeur van Museum Voorlinden, Suzanne Swarts, bekijkt de solotentoonstelling van deze Britse kunstenaar in het tv-programma Nu te Zien!.

Kijk Nu te Zien! op woensdag 11 september 2024 om 21.15 uur bij AVROTROS op NPO 2.

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading