AVROTROS
Bij Van Boven thuisBij Van Boven thuis
Bij Van Boven thuisBij Van Boven thuis

Recept: Yoghurt-courgettecake met hazelnoot

Er is altijd een goede reden om iets lekkers te bakken, zoals een voedzame courgettecake. Ideaal om visite mee te verwennen of gewoon zelf van te genieten.

Deze cake is niet alleen heerlijk, maar ook perfect om iedereen van wat extra energie te voorzien. Aan de slag!

  1. Bij Van Boven thuis

Ingrediënten voor één cake:

  • 100 hazelnoten, plus ca. 3 eetl. extra

  • 300 gram bloem

  • 1 theelepel bakpoeder

  • ½ theelepel zout

  • 150 gram suiker

  • 2 eieren

  • 125 ml zonnebloemolie

  • 100 gram yoghurt

  • 200 gram grof geraspte courgette, iets uitgeknepen

Ingrediënten voor de glazuur:

  • 50 gram yoghurt

  • ca. 200 gram poedersuiker

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 170 °C en vet een cakevorm in van 1,5 liter.

2. Spreid de noten uit op een bakplaat en rooster ze ongeveer 8 minuten in de warme oven tot ze gaan geuren. Laat ze ietwat afkoelen en hak ze daarna grof in stukken. Hou 3 eetlepels apart.

3. Meng in een beslagkom de bloem met het bakpoeder en het zout. Klop dan in een andere kom de suiker met de eieren, de olie en de yoghurt tot een egale saus. Giet dat mengsel samen met de geraspte courgette en de gehakte noten bij de bloem en roer tot alles goed is gemengd. Roer niet te lang!

4. Bak de cake een ruim uur in het midden van de oven of tot een satéprikker er mooi droog uitkomt. Laat de cake 5 minuten rusten voor u hem voorzichtig op een rooster stort. Laat hem helemaal afkoelen.

5. Roer de poedersuiker door de yoghurt voor het glazuur tot het echt goed dik is. Giet het over de cake en bestrooi met de 3 eetlepels achtergehouden noten.

AVROTROS

    Gember-citroen thee of limo met kunjit

Meer recepten
MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading