Recept voor een wildbouillon
Maak deze heerlijke wildbouillon uit Oranje Van Boven - de keukens van de koning. Eet smakelijk!
Benodigdheden voor 15 liter
Voor de wildbouillon:
10 kg diverse soorten wild (b.v. houtduif, fazant, kwartel, parelhoen)
2 knolselderijen, geschild en in grove stukken
750 gram winterpeen, geschild en in grove stukken
4 preien, gewassen en in grove stukken
1 kg uien, in vieren met schil
2 stronken bleekselderij, gewassen en in grove stukken
30 gram tijm
30 gram rozemarijn
5 blaadjes laurier
1 theel. Witte peper korrels
1 theel. Jeneverbessen
8 stuks kruidnagel
350 milliliter cognac
175 milliliter manzanilla sherry
25 liter water
Voor de garnituur:
Cepes (10 gram per persoon)
Pied de mouton (10 gram per persoon)
Mini cantharellen (10 gram per persoon)
Kervel, geplukt
Stap 1
Braad het wild in een hete oven tot alles goudbruin is en laat een nacht rusten in de koelkast. Voeg dan alle ingrediënten toe aan een grote ketel en laat de bouillon zachtjes een kleine dag trekken.
Zeef en reduceer naar smaak. Breng op smaak met zout.
Stap 2
Gaar voor het serveren de paddenstoeltjes kort voor in een pannetje bouillon. Schep ze eruit en bewaar ze in een schoon bakje tot gebruik. Pluk de kervelblaadjes en houd ze fris in een bakje met ijswater.
Schep de bouillon in een mooie kom of soepbord en voeg een schepje paddenstoelen toe. Garneer met een toefje verse kervel.