Recept: Plaattaart van auberginestoof
Maak deze knapperige bladerdeegtaart met auberginesaus, feta en walnoten uit Bij Van Boven Thuis van Yvette van Boven. Simpel te maken en heerlijk als lunch of bijgerecht. Lees hier hoe je dit smaakvolle gerecht zelf op tafel zet!
Ingrediënten:
1 rol bladerdeeg (24x40cm), koelvers of ontdooid
2 soeplepels auberginestoof
50 gram feta of oude kaas
50 gram gehakte walnoten
Zeezout en versgemalen zwarte peper of chilivlokken (of beiden)
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier (vaak zit dat al om het bladerdeeg) en snijd rondom licht een rand van 2 cm in, net niet door tot de bodem. Prik het deel binnen de rand in met een vork tegen het ergste opbollen. Bak 10-15 minuten of tot het deeg opbolt en goudbruin wordt. Haal het dan uit de oven.
3. Schep er auberginestoof erop, spreid het een beetje uit. Verkruimel er een beetje feta of geraspte kaas over, misschien wat chilipeper en bestrooi met wat extra noten.
4. Bak de taart nog 10 minuten of tot hij mooi krokant is, nog niet té bruin, dan kan hij de volgende dag nog opgewarmd.
5. Lekker met een grote salade erbij.