Plaattaart van Yvette Van Boven
Bij Van Boven thuisBij Van Boven thuis
Bij Van Boven thuisBij Van Boven thuis

Recept: Plaattaart van auberginestoof

Maak deze knapperige bladerdeegtaart met auberginesaus, feta en walnoten uit Bij Van Boven Thuis van Yvette van Boven. Simpel te maken en heerlijk als lunch of bijgerecht. Lees hier hoe je dit smaakvolle gerecht zelf op tafel zet!

  1. Bij Van Boven thuis

Ingrediënten:

  • 1 rol bladerdeeg (24x40cm), koelvers of ontdooid

  • 2 soeplepels auberginestoof

  • 50 gram feta of oude kaas

  • 50 gram gehakte walnoten

  • Zeezout en versgemalen zwarte peper of chilivlokken (of beiden)

  • 10 gram peterselie of dille, grofgehakt, voor de garnering

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier (vaak zit dat al om het bladerdeeg) en snijd rondom licht een rand van 2 cm in, net niet door tot de bodem. Prik het deel binnen de rand in met een vork tegen het ergste opbollen. Bak 10-15 minuten of tot het deeg opbolt en goudbruin wordt. Haal het dan uit de oven.

3. Schep er auberginestoof erop, spreid het een beetje uit. Verkruimel er een beetje feta of geraspte kaas over, misschien wat chilipeper en bestrooi met wat extra noten.

4. Bak de taart nog 10 minuten of tot hij mooi krokant is, nog niet té bruin, dan kan hij de volgende dag nog opgewarmd.

5. Lekker met een grote salade erbij.

AVROTROS

    Recept: auberginestoof

Recepten Bij van Boven Thuis
MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading