Recept: Orzosalade
Maak zelf de frisse orzosalade van Yvette van Boven uit Bij Van Boven Thuis. Een makkelijke en smaakvolle salade met orzo, kruiden, feta en een vleugje citroen. Heerlijk als bijgerecht bij een stoofschotel. Lees hier hoe je dit recept maakt!
Ingrediënten:
200 gram orzo (rijstvormige pasta)
1 handvol verse peterselie, fijngehakt
1 handvol verse dille, fijngehakt
1 handvol verse munt, fijngehakt
50 gram geroosterde pijnboompitten
75 gram geroosterde zonnebloempitten
50 gram feta
de sap van 1 citroen
3 eetl. olijfolie
zeezout en versgemalen zwarte peper
Bereiding:
1. Kook de orzo volgens de instructies op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water.
2. Meng de orzo in een kom met de verse peterselie, dille, munt, geroosterde pijnboom- en zonnebloempitten, en eventueel verkruimelde feta. Voeg citroensap en olijfolie toe, en breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper. Meng alles goed door elkaar. En serveer bij de auberginestoof.