Orzosalade van Yvette Van Boven
Bij Van Boven thuisBij Van Boven thuis
Bij Van Boven thuisBij Van Boven thuis

Recept: Orzosalade

Maak zelf de frisse orzosalade van Yvette van Boven uit Bij Van Boven Thuis. Een makkelijke en smaakvolle salade met orzo, kruiden, feta en een vleugje citroen. Heerlijk als bijgerecht bij een stoofschotel. Lees hier hoe je dit recept maakt!

  1. Bij Van Boven thuis

Ingrediënten:

  • 200 gram orzo (rijstvormige pasta)

  • 1 handvol verse peterselie, fijngehakt

  • 1 handvol verse dille, fijngehakt

  • 1 handvol verse munt, fijngehakt

  • 50 gram geroosterde pijnboompitten

  • 75 gram geroosterde zonnebloempitten

  • 50 gram feta

  • de sap van 1 citroen

  • 3 eetl. olijfolie

  • zeezout en versgemalen zwarte peper

Bereiding:

1. Kook de orzo volgens de instructies op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water.

2. Meng de orzo in een kom met de verse peterselie, dille, munt, geroosterde pijnboom- en zonnebloempitten, en eventueel verkruimelde feta. Voeg citroensap en olijfolie toe, en breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper. Meng alles goed door elkaar. En serveer bij de auberginestoof.

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading