Recept: Orzokoekjes met tahinmayo
Maak van je restjes een heerlijk nieuw gerecht! Deze krokante orzokoekjes uit Bij Van Boven Thuis van Yvette van Boven zijn makkelijk te maken en smaken extra lekker met tahinmayo en een frisse salade. Lees hier hoe je ze zelf maakt!
Ingrediënten:
Van de overgebleven orzosalade maken we koekjes voor dag 3 maken. Lekker met tahinmayo en een flinke salade met geroosterde pompoen bijvoorbeeld.
ca. 250 gram koude orzosalade (of andere graansla, zoals rijst, (parel)couscous etc.)
2 x 1 ei
75 gram verkruimelde feta of geraspte kaas naar smaak
Ca. 100 gram panko
Olijfolie om in te bakken
Bereiding:
1. Meng 1 ei en de feta of geraspte kaas door de koude orzo van de vorige dag. Maak met schone handen daar koekjes van. Ik doe dat met een ijsbolschep: dan worden ze allemaal even groot.
2. Klop het andere ei los in een wijd kommetje en giet de panko in een ander wijd schaaltje. Haal de koekjes een voor een door het ei en vervolgens door de panko.
3. Bak ze in olijfolie in een hete pan mooi krokant, je kunt ze ook met wat olijfolie bestuiven en ze in de airfryer bakken: zo’n 10 minuten op 200 °C.
4. Lekker met tahinmayo: meng daarvoor 1/3 deel witte tahin door 2/3 deel mayonaise. Roer er een kneep citroensap door en eventueel van gerookt paprikapoeder.
5. Geef er een salade bij van witte bonen en groene groenten, of geroosterde pompoen.