Recept: Kabeljauw gemarineerd in biet
Proef het zelf in Van Boven Thuis! Oof Verschuren maakt van een visfilet gemarineerd met bietjes heerlijke vishapjes.
Ontdek het recept en geniet van een culinaire verrassing uit de keuken van Yvette van Boven.
Ingrediënten kabeljauw gemarineerd in biet:
Kies voor dit gerecht een heel vers stuk vis, de vis wordt namelijk niet gegaard, maar gepekeld. De rode biet maakt er een knalroze show-stopper van.
1 middelgrote biet
zout en peper
2 el olijfolie
2 sinaasappels
4 el lichte basterdsuiker
2 el grof zeezout
1 hele kabeljauwzijde, zijde van de corvina of zalmzijde, een kleinere zeebaars kan ook. Gebruik dan twee zijdes, altijd met het vel er aan
dilletopjes, om te garneren
milde olijfolie, om te besprenkelen
Voorbereiding:
1. Rasp de biet rauw met een fijne rasp. Breng op smaak met zout en peper, meng met de olijfolie. Rasp de schil van de sinaasappels en meng met de suiker en het zout. Smeer hier de kabeljauw mee in en vervolgens met het bietenmengsel.
2. Wikkel de vis in huishoudfolie, leg in een platte schaal en leg er iets zwaars op. Laat in de koelkast een nacht marineren.
Bereiding:
1. Wrijf de marinade er goed af en snij de vis in dunne plakken. Besprenkel met een lekkere olijfolie en serveer. Lekker met knapperig geroosterd roggebrood en een likje duindoornjam (verkrijgbaar bij de biowinkel).