Recept: Auberginestoof
Yvette van Boven maakt een makkelijke en smaakvolle auberginestoof in Bij Van Boven Thuis. Een perfect gerecht voor drukke dagen, waar je meerdere keren van kunt eten. Benieuwd naar het recept? Bekijk hier hoe je deze heerlijke stoofschotel maakt!
Ingrediënten (verdubbel de ingrediënten voor 2-3 dagen):
3-4 eetl. olijfolie
2 grote aubergines
1 ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 blik (à 400 gram) polpo of tomatenblokjes
2 eetl. tomatenpuree
1 eetl. gedroogde munt
1 eetl. gedroogde dille
1 theel. gemalen komijn
1 theel. kaneel
1 blik (à 400 gram) kikkererwten, afgespoeld
handje (ca. 50 gram) rozijnen
50 gram gehakte walnoten
Zeezout en versgemalen zwarte peper of chilivlokken (of beiden)
Kneep citroensap of rode wijnazijn
10 gram peterselie of dille, grofgehakt, voor de garnering
Bereiding:
1. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de aubergineblokjes goudbruin. Schep de aubergine uit de pan en hou even apart.
2. Fruit in dezelfde pan de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de tomatenpuree en de gedroogde munt, dille, komijn en kaneel toe en bak kort mee. Giet de tomatenblokjes erbij, roer de rozijnen en de walnoten erdoor en doe de gebakken aubergineblokjes terug in de pan. Laat de saus 20 minuten zachtjes sudderen, zodat de smaken goed samensmelten en de aubergine verder gaart.
3. Breng op smaak met zout en lekker versgemalen zwarte peper, misschien wel wat chilipeper. Fris de saus op het laatst op met een kneep citroensap of rode wijnazijn.
4. Garneer met verse peterselie of dille en serveer met een partje citroen.