Carolien Borgers en Splinter Chabot, podcast Pride Talk
PridePride
PridePride

Pride Talk: Queer Helden, op de schouders van...

Carolien Borgers en Splinter Chabot gaan in gesprek met Loiza Lamers, Romana Vrede, Babs Schutte, Justin Mooijer, Nicolaas Veul en Fleur Pierets over hun queer helden.

Hoe en waar is Pride eigenlijk ontstaan? En op wie zijn schouders staan onze hedendaagse queer helden?

  1. Pride
  2. Pride Talk

In zes afleveringen van de podcast Pride Talk: Queer Helden spreken Carolien Borgers en Splinter Chabot met Loiza Lamers, Romana Vrede, Babs Schutte, Justin Mooijer, Nicolaas Veul en Fleur Pierets over hun queer helden.

In de rubriek ‘Verborgen Queer Helden’ bezoeken ze plekken waar helden zijn die soms minder zichtbaar zijn, maar met hun werk bergen verzetten.

De podcast Pride Talk: Queer helden is vanaf 25 juli 2024 te beluisteren op NPO Luister en je favoriete podcastapp en is te bekijken op YouTube en op AVROTROS.nl.

Loiza Lamers over haar queer held Kelly van der Veer 

In deze aflevering spreken Carolien en Splinter met model Loiza Lamers over onder andere haar eigen blad, vrijheid, de cancelcultuur en vertelt ze waarom Kelly haar queer held is.

Lhbti+ in azc Ter Apel

Ook brengen we een bezoek aan het azc in Ter Apel. Hier zijn ook vluchtelingen die vanwege hun identiteit hun land moesten ontvluchten. In het asielzoekerscentrum zijn ze ook niet altijd veilig…

Romana Vrede en de roze senioren

Splinter en Carolien gaan in gesprek met theatermaker, actrice en schrijver Romana Vrede. Welke queer held heeft haar geïnspireerd?

Wat was het eerste moment dat ze zich aangetrokken voelde tot vrouwen? En hoe verschillen deze gevoelens met dat voor een man?

En we gaan langs bij roze senioren tijdens een dagbesteding van Cordaan in Amsterdam.

Babs Schutte en het queer dierenrijk

Muziekartiest Babs Schutte neemt ons mee in haar muziekteksten waarin een boodschap zit. Ook zij heeft een queerheld, in welk tv-personage kon zij zich vroeger vinden?

En we zijn in ARTIS waar we een rondleiding krijgen over seksualiteit en diversiteit in het dierenrijk. Deze rondleiding is tijdens Pride door iedereen te volgen.

“Iedereen is een beetje bi”
Babs Schutte

Justin Mooijer x Janey Jacké en de regenboog pastor

Justin Mooijer, onder de drag artiestennaam ook bekend als Janey Jacké, vertelt hoe het is om als queer op te groeien in een dorp.

Hoe verhouden Justin en Janey zich tot elkaar? En op welke schouders staat hij?

En we zijn in Noord-Brabant waar we langs gaan bij een queer-vriendelijke pastor. 

Nicolaas Veul en de ballroom tentoonstelling

Carolien en Splinter spreken met documentairemaker Nicolaas Veul. Ook Nicolaas deelt met ons zijn queerheld. Een held die zelfs een keer op hem kwam aflopen in een café…

En we duiken in Amsterdam Museum in de ballroom-scène bij de tentoonstelling: ‘Grand March: A Historic House through a Ballroom Lens’ in samenwerking met House of Vinyard, het eerste Nederlandse ball-house.

Fleur Pierets en de drag queens uit Eindhoven

Schrijver Fleur Pierets is te gast in deze aflevering. In ‘project 22’ wilden Fleur en haar partner Julian trouwen in de 22 landen waar het homohuwelijk was toegestaan. Julian stierf na het vierde huwelijk.

Hoe staat Fleur nu in het leven? En welke helden hebben, naast Julian, haar geïnspireerd?

En we zijn in Eindhoven bij stichting Queer040 waar twee dragqueens zich letterlijk en figuurlijk klaarmaken voor een dragbrunch.

Splinter, Carolien en Justin in gesprek over Pride

    Kijk de podcast op YouTube

    De podcast Pride Talk: Queer helden bekijken? Alle afleveringen staan ook op YouTube.

Bekijk de podcast

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle programma's en evenementen van AVROTROS.

Dit veld is verplicht

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading