Volle Zalen Plien En Bianca
Volle ZalenVolle Zalen
Volle ZalenVolle Zalen

Plien en Bianca in Volle Zalen

In een emotionele aflevering van Volle Zalen spreekt cabaretduo Plien van Bennekom en Bianca Krijgsman openhartig met presentator Cornald Maas.

  1. Volle Zalen
  2. Kunst

Emotioneel

Maas vraagt het duo, dat ook wel bekend is als Plien en Bianca, om een fragment voor te lezen uit hun boek 'De binnenstebuitentrui'. Het is een verzameling brieven aan elkaar. Tijdens het lezen werden ze allebei zeer geëmotioneerd.

Podiumvrees

Ondanks hun jarenlange ervaring, de twee staan al 30 jaar samen op de planken, bekennen Plien en Bianca nog steeds podiumvrees te hebben. Ze vertellen Cornald hoe spannend ze het vinden om voor volle zalen te spelen. “Moet je je voorstellen dat al die stoelen mensen worden”, zegt Plien, terwijl ze wijst naar de lege rijen in het theater. Ze noemen zichzelf ook wel ‘angsthazen’.

Het omarmen van lelijkheid

Plien en Bianca wonnen in 1996 het cabaretfestival Cameretten. Ze vonden al snel hun eigen stijl: het omarmen van ‘lelijkheid’. De norm voor mooie outfits en stijlvolle optredens trok hen niet aan en daarom kozen ze voor sukkelige personages met bijpassende kleding. 

De voorstelling Harrekidee

Sinds een paar weken tourt het duo door Nederland met hun achtste avondvullende voorstelling Harrekidee. Volle Zalen mocht erbij zijn toen de eerste sketches van deze voorstelling in de maak waren.

Volle Zalen met Plien en Bianca zie je woensdag 30 oktober 2024 om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 2.

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading