AVROTROSMarco Borggreve
Nieuw KlassiekNieuw Klassiek
Nieuw KlassiekNieuw Klassiek

Pianist Ronald Brautigam speelt Schubert

In de online rubriek 'Nieuw Klassiek' lees je alles over de nieuwe Schubert-cd van pianist Ronald Brautigam. Beantwoord de prijsvraag en win een exemplaar!

  1. Nieuw Klassiek
  2. Klassiek

Winactie (verlopen)

Beantwoord de prijsvraag hieronder en maak kans op een exemplaar van deze nieuwe cd!

Op deze nieuwe cd: Schuberts  Impromptus voor piano door Ronald Brautigam

Wie Schubert zegt, denkt direct aan zijn liederen. En inderdaad: deze Oostenrijkse componist, die overigens maar 31 jaar oud werd, schreef een aantal van de mooiste liederen ooit gecomponeerd. Diezelfde voorliefde voor melodie en lyriek klinkt ook door in de instrumentale werken van Schubert, zoals in zijn acht beroemde Impromptus voor piano solo. Op deze nieuwe cd voert de Nederlandse pianist Ronald Brautigam ze alle acht uit.

Een bijzondere vleugel

Brautigam heeft voor zijn nieuw opname gekozen voor een kopie van een vleugel uit Schuberts tijd: een instrument dat door Conrad Graf in 1819 werd gebouwd en in 2007 werd nagebouwd door Paul McNulty. De klank is lichter, transparanter en veelkleuriger dan op een moderne vleugel. Bij het beluisteren van deze uitvoering kun je je opeens voorstellen, dat Robert Schumann de pianowerken van Schubert grenzeloos bewonderde, zelfs nog meer dan de pianosonates van Beethoven.

“Schubert vindt precies de juiste klanken om de subtielste gevoelens, gedachten, zelfs voorvallen en levensomstandigheden uit te drukken. Zijn hele wezen is een eeuwig zingen, een gelukzalige melodie.”
Robert Schumann over Schubert

Ronald Brautigam

De in 1954 geboren Nederlandse pianist Ronald Brautigam studeerde bij de legendarische pianist Rudolf Serkin. Hij is een van de weinige pianisten die even thuis is op de oude fortepiano als op de moderne concertvleugel. Al jarenlang behoort Ronald Brautigam tot de absolute top van Nederlandse pianisten met een indrukwekkende internationale carrière.

Hij maakte alom geprezen opnamen van alle pianowerken van Haydn, Mozart en Beethoven, die internationaal in de prijzen vielen.

Ronald Brautigam speelde onlangs, 3 september 2023, in Spiegelzaal bij de opening van het 30e seizoen:

Prijsvraag (verlopen)

Om kans te maken op deze nieuwe cd hoef je alleen antwoord te geven op de volgende vraag:

In welk jaar won Ronald Brautigam de Nederlandse Muziekprijs?

De prijsvraag loopt t/m dinsdag 3 oktober. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Benieuwd naar de vorige prijsvraag? Klik hier

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading