Kate Winslet
Close UpClose Up
Close UpClose Up

Kate Winslet - A Quest for Authenticity

Kate Winslet is nog maar 22 jaar oud als ze in een klap wereldberoemd wordt door haar rol in de film Titanic. Na dit grote commerciële succes slaat ze vastberaden een nieuwe artistieke weg in.

  1. Close Up
  2. Close Up afleveringen
  3. Kunst

Dinsdag 27 augustus 2024 om 22.08 uur bij AVROTROS op NPO 2.

De Britse actrice probeert weg te blijven van de rol van romantische heldin die Hollywood voor haar in gedachten heeft. Ze gaat op zoek naar films waarin ze complexe, échte vrouwen kan spelen. 

Ze werkt samen met beroemde regisseurs en is recent succesvol met haar rol als de taaie rechercheur Marianne Sheehan in de HBO-serie ‘Mare of Easttown’. 

AVROTROSAFP Photo: Valerie Macon

Leonardo DiCaprio en Kate Winslet bij de Oscars in 2016

Zwembandjes en kraaienpootjes

Winslet is op 48-jarige leeftijd een inspirerend rolmodel geworden, tot ver buiten de bioscoop. Ze durft te laten zien hoe een echte vrouw eruit ziet, ook op het witte doek. 

Zo weigert ze bij opnames om anders te gaan zitten, zodat je haar “zwembandjes” niet ziet, wil ze niet dat haar buik digitaal wordt nabewerkt en stuurt ze de promotieposter van de serie ‘Mare of Easttown’ twee keer terug, omdat haar gezicht te veel is aangepast. 

Kate Winslet - A Quest for Authenticity

De documentaire ‘Kate Winslet - A Quest for Authenticity’ vertelt Winslets verhaal aan de hand van interviews met de actrice op archiefmateriaal en clips uit haar films.

Kijk de Close Up-documentaire op dinsdag 27 augustus 2024 om 22.08 uur bij AVROTROS op NPO 2. Daarna is de uitzending terug te zien op NPO Start.

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading