AVROTROS
Close UpClose Up
Close UpClose Up

Judith de Leeuw: Behind the Wall

Duik in de opmerkelijke wereld van de Nederlandse streetartist Judith de Leeuw, alias JDL. Met haar muurschilderingen tot wel 70 meter hoog brengt ze maatschappelijke thema’s tot leven.

  1. Close Up
  2. Kunst
  3. Close Up afleveringen

Close Up-documentaire valt in de prijzen

- Update

De Close Up-documentaire 'JDL - Behind the Wall' won recentelijk de prestigieuze 'Tutta Un’ Altra Storia' prijs op het Bologna Biografilm Festival 2024. 

AVROTROS

Regisseur Deborah Faraone Mennella met street artist JDL

In ‘Close Up: JDL - Behind the Wall’ werpt regisseur Deborah Faraone Mennella een intieme blik op het creatieve proces van JDL, met als hoogtepunt een ontroerende muurschildering op een flatgebouw in een achterstandswijk in Zuid-Italië.

AVROTROS

JDL - Behind the Wall

Muurschilderingen met impact

JDL's werk transformeert niet alleen de skyline, maar maakt ook diepe emoties los bij de gemeenschappen die het omringt. De inspiratie achter dit werk is het overlijden van haar vader.

Het thema roept niet alleen sterke gevoelens op bij Judith zelf, maar ook bij de bewoners van de wijk Paolo VI in Taranto. Afgelopen decennia hebben zij veel familieleden verloren aan kanker, een gevolg van de vervuilende industrie in het gebied.

De documentaire is een co-productie van Interakt en AVROTROS.


De Close Up-documentaire 'JDL - Behind the Wall' werd op woensdag 17 januari 2024 bij AVROTROS op NPO 2 uitgezonden. Bekijk de documentaire terug op NPO Start

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading