AVROTROS
Hoe gaat het nu met?Hoe gaat het nu met?
Hoe gaat het nu met?Hoe gaat het nu met?

Hoe gaat het nu met Theo en Jolanda vs familie Verdonk uit Ik Vertrek Even Weg?

Let op dit hoort bij een herhaling van 14 juli 2024.

In 2022 zien we hoe Theo en Jolanda uit Gambia en familie Verdonk uit Frankrijk letterlijk een kijkje in elkaars keuken nemen. 

Hebben de koppels inmiddels al nieuwe plannen?

  1. Hoe gaat het nu met?
  2. Ik Vertrek
Ik Vertrek Even Weg Theo Jolanda Update 2024

Update 14 juli 2024

Theo en Jolanda

Na onze laatste update waarin wij vertelden dat we met een nieuwe uitdaging bezig waren, een restaurantje openen aan de Costa del Sol, is er veel gebeurd. Na velen weken van schoonmaken, verven, verbouwen en inrichten konden we eindelijk starten met ons nieuwe avontuur in Spanje. Bij de opening waren velen vrienden en genodigden aanwezig. Onze vrienden uit Gambia en van ons programma 'Ik Vertrek Even Weg' Bob, Ruby en Kick Verdonk waren helemaal uit Frankrijk gekomen om ons te helpen met de voorbereiding van onze feestelijke opening.

Ongeval

Na een paar dagen van gezelligheid met onze vrienden zijn we vol enthousiasme aan het werk gegaan. Maar na een week kreeg onze medewerkster een ongeval, waardoor we er met z'n tweeën voor moesten gaan. We hebben leuke gasten mogen ontvangen en alles ingezet om er een succes van te maken.

Gestopt met het restaurant

Door alle omstandigheden kwamen wij erachter dat de doelstelling om iets minder te werken en meer bij de familie te kunnen zijn niet meer te realiseren was. Na een half jaar hebben wij daarom samen besloten om te stoppen met het restaurant. Op dit moment wonen wij nog steeds in Spanje en werken bij een Spaans bedrijf. We genieten van onze vrije uren, om lekker te klussen en meer samen te zijn met onze kinderen en ouders. Het contact met onze vrienden in Frankrijk is nog steeds goed, regelmatig hebben we contact via Facetime en houden we elkaar op de hoogte van alle ontwikkelingen, zowel privé als zakelijk.

Bezoek aan Gambia

Afgelopen februari zijn we naar Gambia geweest om onze vrienden en bekenden weer te ontmoeten. Dit was een heerlijke tijd en bracht vele fijne herinneringen naar boven, dus wie weet...

Groetjes van Theo en Jolanda

Ik Vertrek Even Weg Theo Jolanda Spanje 2024

Ik Vertrek Even Weg Theo Jolanda Update 2024 Restaurant

Ik Vertrek Even Weg Verdonk Update 2024

Update 14 juli 2024

Familie Verdonk

Bonjour! Hier even een kleine update van de Verdonkies. Het gaat nog steeds super goed met ons, ondanks dat er veel veranderd is in drie jaar tijd.

Huis verkocht

We dachten dat we helemaal op onze plek zaten in het mooie, grote huis met zwembad à la campagne. Maar na 1,5 jaar vonden we toch dat we net iets te jong waren om zo afgelegen te wonen en vooral het gereis voor de jongens van sport, school, huis en werk ging toch wat tegenstaan. Ook Kick vond het toch lastig dat hij in het weekend in de avond alleen was als wij werkten. En zoals jullie weten doen wij alles voor onze kinderen, dus hebben we het prachtige huis in de verkoop gezet en na twee weken was het verkocht. Nu wonen we weer boven het restaurant maar tijdelijk.

Nieuwe uitdaging zoeken

Vorig jaar hebben we besloten om het restaurant in de verkoop te zetten. We hebben altijd gezegd dat als alles zou lopen, we na tien jaar wel weer wat anders willen doen. We hebben geen haast en werken nog met veel plezier, maar je hebt maar één leven en daar willen we alles uithalen waar wij gelukkig van worden. 

Tygo en Kick

Tygo studeert inmiddels aan de universiteit in Pau en woont daar in een appartement samen met een goede vriend en heeft een écht studentenleven. Kick heeft volgend schooljaar examen jaar en gaat ook lekker zijn gangetje.

Contact met Theo en Jolanda

We hebben nog steeds veel contact met Theo en Jolanda en ik kan wel zegen dat het vrienden geworden zijn. We hebben het met ons gezin nog heel vaak over de reis die wij mochten maken naar Gambia en we vonden het echt een hele mooie ervaring die we nooit meer zullen vergeten.

Hele lieve groetjes van de Verdonkies

    Ik Vertrek Even Weg 18 juni 2022

Terugkijken op NPO Start

2023: Hoe gaat het met Theo en Jolanda?

Theo en Jolanda laten in 2016 hun vaste baan in Nederland achter zich om een pannenkoekenrestaurant te openen in Gambia. Zes jaar later zijn ze neergestreken in de Spaanse streek Andalusië.

Bekijk de update
AVROTROS

Update 2022 Theo en Jolanda

AVROTROS

AVROTROS

AVROTROS

AVROTROS

Theo en Jolanda Gambia

Wij hebben genoten van de uitwisseling met Bob, Ruby en de jongens en hebben er een paar fijne vrienden aan overgehouden. Na deze ontmoeting waarbij ons heikel punt - een beetje vrije tijd, sociaal leven en het missen van onze familie vaak besproken is - hebben wij eens diep nagedacht en overwogen om uit Gambia te vertrekken na zes fijne en succesvolle jaren…

Nieuwe uitdaging 

Bij toeval hebben wij een spontaan jong stel uit Nederland ontmoet dat op zoek was naar een restaurant in Gambia. Deze mensen (Aart en Annelies) hebben ons bedrijf overgenomen en zullen medio september doorstarten met TeJo´s Pannenkoekenbar in Gambia. Wij wensen hun heel veel succes met hun nieuwe uitdaging.

Net voor de Covid hebben wij een opknaphuis in Spanje gekocht en de keuze om hier onze nieuwe uitdaging aan te gaan was dan ook niet moeilijk. Uiteindelijk zijn we erin geslaagd om een kleine bar-bistro te huren langs de boulevard van Rincon de la Victoria. Hier zijn we de afgelopen weken druk bezig geweest met schoonmaken, verven en de inrichting om de Bistro tot ons nieuwe thuis te maken. Met vallen en opstaan, zowel op taalgebied als met instanties, zijn we nu aardig op weg om aan de Spaanse gewoontes te wennen.

Natuurlijk wordt het weer hard werken maar dan met een dagje vrij, meer tijd met de familie en natuurlijk op vakantie naar Gambia om te genieten van het land en alles wat het te bieden heeft. 

AVROTROS

Update 2022 familie Verdonk

AVROTROS

AVROTROS

AVROTROS

AVROTROS

Bob, Ruby, Tycho en Kick Verdonk - Riscle

Het is alweer even geleden dat wij geluk hadden met een uitwisseling van leven en land. Wij kijken er met veel plezier op terug, wat een onwijs leuke ervaring was dit. Allereerst kwamen Jolanda en Theo bij ons logeren en dat was een en al gezelligheid, zeker met een aantal wijntjes! Zo bizar hoe mensen met elkaar kunnen klikken terwijl je iemand nog nooit gezien hebt.

We hebben veel gesprekken gehad over hoe wij het restaurant draaien en ook de tijd vrij kunnen maken voor het leven met onze jongens. Ik denk dat wij een hele goede balans hebben kunnen vinden tussen vrije tijd, genieten van onze kinderen en hard werken. En dat hebben we gedeeld met Jolanda en Theo.

Op bezoek in Gambia

En toen was de dag daar dat we afreisden naar Gambia. Ik zou niet eens weten waar ik moet beginnen, zoveel indruk heeft het op ons gemaakt. Het is een land met heel veel lieve, mooie mensen maar ook met veel armoede. Dan besef je wel heel goed dat wij toch een heel ander leven hebben. Ook Tygo en Kick hebben zich dat heel goed gerealiseerd. Het is dan ook niet mogelijk dat wij daarvan iets door kunnen trekken of anders hebben kunnen doen in ons eigen restaurant, want het verschil in leven/benodigdheden en producten is gewoonweg te groot.

Met dat zeggende ook alleen maar heel veel respect voor Theo en Jolanda die daar elke dag met een glimlach hun passie uitoefenen. Ik kan alleen maar zeggen dat wat wij eraan over gehouden hebben een hele goede VRIENDSCHAP is en blijft!  Het was zeker een ervaring om nooit te vergeten en we hadden het nooit willen missen!

“La joie de vivre”

Na onze mooie reis zijn we weer met volle kracht aan het werk gegaan. Het gaat nog steeds goed in het restaurant en we zitten eigenlijk elke dag dat we open zijn vol. Na de eerste lockdown hebben we ervoor gekozen om open te zijn van dinsdag tot vrijdag alleen voor de lunch en alleen vrijdag en zaterdagavond à la carte. Daardoor kunnen we er de zaterdagmiddag zijn als Tygo of Kick een voetbal- of basketbalwedstrijd heeft. Zondag en maandag zijn we heerlijk twee dagen achter elkaar vrij.

Dat is een hele goede keuze geweest omdat we nu ook echt even heerlijk bij kunnen komen en kunnen genieten van de jongens en ons huis à la campagne. Eigenlijk kunnen we alleen maar zeggen dat hard werken en doorzetten wordt beloond! Nog nooit een seconde spijt gehad van ons avontuur en ik hoop dat er nog heel veel jaren mogen volgen.

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading