AVROTROS
Hoe gaat het nu met?Hoe gaat het nu met?
Hoe gaat het nu met?Hoe gaat het nu met?

Hoe gaat het nu met Ronald en Janine vs Rudolf en René uit Ik Vertrek Even Weg?

Let op, dit hoort bij een herhaling van 28 juli 2024.

In 2022 zien we hoe Ronald en Janine inspiratie gaan opdoen bij mede-Ik Vertrekkers Rudolf en René en vice versa.

Waar zijn de stellen anno 2024 mee bezig?

  1. Hoe gaat het nu met?
  2. Ik Vertrek
Ik Vertrek Even Weg Update 2024 Ronald Janine

Update 28 juli 2024

Update Ronald en Janine

Wat is er weer veel gebeurd! Na ons bezoek aan Rudolf en René, waar we nog steeds regelmatig contact mee hebben, verklapten we al een klein beetje dat we met iets nieuws bezig waren...

Van Bleurville naar Tollaincourt naar Graffigny-Chemin

We hebben er een oud boerderijtje bijgekocht. Het oude boerderijtje ligt 20 km verder boven op een berg, met een mooi stukje grond en een fantastisch uitzicht! In de winter gingen we hier elke dag naar toe om te klussen. Het huisje was in slechte staat en het kleine huis dat eraan vast zit, nog slechter.

We hebben het omgetoverd tot een gezellig boerderijtje met een klein 2-persoons vakantiehuisje eraan vast. 

We begonnen van dit boerderijtje te houden, zeker van de tuin en het uitzicht. We besloten onze plannen te wijzigen, onze chambres d’hotes in Bleurville te verkopen en in Tollaincourt huisjes voor toeristische verhuur in de tuin te plaatsen.

Helaas kwam toen de Franse bureaucratie om de hoek kijken. Alle inspanningen van onze burgemeester, de gemeenteraad en zelfs de president van de ‘comcom’ ten spijt, het mocht niet. We hebben een voorstel gehad voor een gedoogconstructie van 2 jaar (3 maanden per jaar verhuren), maar dat is voor ons geen optie geweest. 

Op slag verliefd

En nu? Wij hebben direct doorgepakt, zijn andere panden gaan bezichtigen en werden verliefd, op slag! We hebben zo’n mooie nieuwe plek gevonden, op de rand met de Vogezen (in de Haute Marne), vlakbij de afslag van de A31 (route du soleil) en slechts 10 kilometer van ons plekkie in Tollaincourt. 

Nieuw project

Het is een oude Pastorie in Graffigny-Chemin, maar al helemaal verbouwd. Het enige wat er ontbreekt zijn badkamers. Dat wordt dus ons nieuwe project voor de komende maanden. We hopen in september eigenaar te zijn en daar aan de slag te kunnen.

In april 2025 gaan wij weer open met 4 sfeervolle kamers in een prachtige, serene omgeving! Ook zijn wij bezig plannen te maken voor georganiseerde ‘moordweekenden’, dit vooral in het naseizoen en de wintermaanden. Het nieuwe pand leent zich hier natuurlijk uitstekend voor! 

Wij geven niet op!

Ik Vertrek Even Weg Update 2024 Janine Ronald Uitzicht

Ronald en Janine met het uitzicht

Ik Vertrek Even Weg Update 2024 Ronald Janine Voorgevel

De voorgevel

Ik Vertrek Even Weg Update 2024 Ronald Janine Keuken

De keuken

Ik Vertrek Even Weg Update 2024 Rudolf Rene

Update 28 juli 2024

Update Rudolf en René - Aire les Biefs

Wat hebben wij een leuke tijd gehad met Janine en Ronald. Na de uitzending zijn wij weer volop aan het werk gegaan en zitten ondertussen al in ons 18e seizoen van onze Chambre d’hôtes de gites en de minicamping.

Een zwaar jaar

Helaas is 2022 een moeilijk jaar geworden, omdat kort na de 1e uitzending bij Rudolf longkanker is geconstateerd. En dan is het runnen van een eigen bedrijf, zeven dagen per week, heel erg moeilijk! Rudolf was op een gegeven moment helemaal uitgeschakeld.

Gelukkig heeft René, die dat seizoen dubbel zo hard heeft gewerkt, hulp gekregen van vrienden en familie. Hij heeft het overleefd en Rudolf ook. De kankerremmers die hij nog steeds slikt, nemen echter nog steeds heel veel energie weg.

Pensioen

De tegenstelling in de uitzending, Janine en Ronald die net begonnen zijn en wij die de ‘oude rotten’ in het vak, heeft als leuk vervolg dat waar de één bezig is met het opbouwen van een chambre d’hôtes, wij juist aan het kijken zijn hoe wij er over een jaar of vijf mee stoppen.

Wij hebben inmiddels een huis gekocht op twee uur rijden van onze chambres d’hotes, die wij in de komende jaren van top tot teen gaan verbouwen. Ramen, daken, isolatie, waterleiding en elektra, alles wordt nieuw. Wij gaan dan hier in Frankrijk verderop van ons pensioen genieten. Zomers zijn wij nu druk in onze chambre d’hôtes en in de winter klussen in ons pensioenhuisje.

Culinaire proefkonijnen

Wij hebben een fijne gasten groep om ons heen. Elk jaar komen veel gasten op herhaling naar ons toe, sommigen al vanaf seizoen één, maar ook weten nieuwe gasten ons nog steeds te vinden en dat is natuurlijk geweldig. De gasten genieten van de mooie omgeving en van de ongedwongenheid in onze chambre d’hôtes.

Ook de diners aan sfeervol gedekte tafels zijn elke avond een genot. Rudolf blijft nieuwe gerechten uitproberen in de proefweken, elk einde van het seizoen, en ook dit jaar hebben wij voor die vier weken alweer heel veel proefkonijnen gevonden.

En zo gaan wij hier lekker door met ons bedrijf, het klussen in ons pensioenhuisje, informatie en hulp aanbieden aan startende ondernemers, helpen we bij het soepfeest hier elk jaar in het buurtschap én genieten we natuurlijk ook zelf lekker op vakantie met onze caravan en de honden.

Contact met Janine en Ronald

Met Janine en Ronald hebben wij altijd contact gehouden. Maar wij zijn allemaal druk bezig met ons werk en zien elkaar niet vaak, maar appen wel veel.

Ik Vertrek Even Weg Update 2024 Rudolf Rene Soepfeest

Rudolf en René bij het soepfeest

Ik Vertrek Even Weg Update 2024 Rudolf Rene Huis

Aire Les Biefs

Ik Vertrek Even Weg Update 2024 Rudolf Rene Bouwval

Het pensioenhuisje

    Ik Vertrek Even Weg 2 juli 2022

Terugkijken op NPO Start
AVROTROS

Update 2022

AVROTROS

AVROTROS

Hugo

AVROTROS

De snoepjesfabriek

AVROTROS

Het zwembad

Ronald en Janine

Wij hebben onze draai helemaal gevonden in Bleurville! Na twee moeilijke seizoenen vol met lockdowns door Corona zijn wij doorgegaan met het verbeteren van onze chambres d’hôtes. De grote klussen waren al klaar, maar we hebben de kamers, tuin en patio verder aangepakt.

We waren erg benieuwd naar wat de uitwisseling ons zou brengen. Twee ervaren chambres d'hôtes eigenaren, wat kunnen wij daarvan nog veel leren. Maar ook andersom, onze frisse blik op hun chambres d'hôtes, kunnen ze daar ook mee uit de voeten?

Bruikbare tips

En wat was het leuk! We hebben echt nieuwe vriendschappen gesloten en veel ervaringen uitgewisseld. De gekregen tips nemen we zeker ter harte, we gaan gebruiken wat bij ons en ons concept past. Dat is ook het mooie van een chambres d'hôtes, elk huis, elke gastheer, gastvrouw is uniek en eigen. Ons doel blijft een fijne tussenstop bieden aan mensen die onderweg van of naar het zuiden reizen, maar we hebben zeker ook veel tips gekregen hoe we mensen ook voor een lang weekend of korte vakantie aan ons kunnen binden.
En het lijkt te werken! Afgelopen voorjaar hebben we meer boekingen voor meer nachten gekregen.

En voor de toekomst?

We blijven dit zeker nog een hele tijd doen, maar er zijn ook nieuwe ontwikkelingen. We kunnen er nu nog niet te veel over zeggen, maar blijf ons volgen! En misschien komt er nog wel een ‘ik vertrek 2.0’ van ons aan!

AVROTROS

Aire Les Biefs

AVROTROS

Rudolf en René met Ronald en Janine

AVROTROS

De honden

AVROTROS

Met de crew

Rudolf en René 

Vijftien seizoenen hebben wij al met veel plezier gasten ontvangen met onze viervoeters Dobby en Will & Grace. Het is niet altijd makkelijk geweest, want het leven van een chambre d’hôtes-eigenaar is in ieder geval niet rustig te noemen. Het beeld dat mensen hebben is een heerlijk relaxt leven in La Douce France, zonder zorgen, stress of drukte!

Jaarlijks trachten wij op de emigratiebeurs in april een reëler beeld te geven van wat het inhoudt: een druk, soms zeer druk leven, maar met de voldoening dat onze gasten het naar hun zin hebben. In de watten leggen zoals Rudolf dat in de eerste uitzending in 2007 zo mooi zei. En dat is wel wat wij heel veel horen en waarom Nederlanders, maar ook Fransen en Belgen vaak terugkomen.

Onze match

Ook Janine en Ronald hebben wij ooit op de beurs ontmoet na onze presentatie over het wel en wee van een chambre d’hôtes. Daarom was het des te verrassender toen wij hen via het programma gematcht kregen. Ze hebben iets heel leuks en moois opgebouwd. Anders dan bij ons en dat is ook weer de kracht en charme van de chambre d’hôtes, allemaal een eigen touch! Het bezoek aan hen heeft ook weer leuke ideetjes gegeven en wij hebben met elkaar heel veel ervaringen uitgewisseld.

Wij hebben hier in Les Biefs een mooie balans gevonden tussen de drukke tijd met onze gasten en de tijd voor onszelf. Zeven maanden zijn wij open van ergens in april tot 1 november en die andere maanden hebben wij naast tijd voor kluswerk ook tijd om met vrienden lekker te lunchen, eropuit te gaan en zelf ook vakantie buiten de deur te vieren. Ook een tochtje maken met één van onze twee oldtimers is dan mogelijk. De Peugeot 304 cabriolet die ook in de eerste uitzending te zien was of in de Renault 16 TL uit deze aflevering. Het is allebei heerlijk, ontspannend rijden.

Nieuwe plannen 

Het klussen zit en blijft in het bloed bij ons én met alles zo’n beetje nu gerenoveerd aan en om het huis, hebben we ook meer tijd voor onszelf. Gaan we nog wel door met dit drukke bestaan? Afhankelijk van onze gezondheid gaan we nog wel minimaal een jaar of vijf à zeven door. Ondertussen denken wij wel na over onze pensioenperiode (wij zijn nu 57 & 59) en zijn daarvoor al plannen aan het maken. Die zijn zelfs in een vergevorderd stadium, echter nog niet openbaar te maken!

De komende jaren zullen wij dus met veel plezier nog steeds onze accommodaties openstellen voor genieters van rust, ruimte en lekker dineren.

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading