AVROTROS
Ik VertrekIk Vertrek
Ik VertrekIk Vertrek

Hoe gaat het nu met Mirjam uit Ik Vertrek en haar droomplek in Portugal?

 Mirjam droomt van een plek waar ze vrij en open kan werken. Deze vindt ze in Portugal en vertrekt samen met haar hervonden liefde Jack. Maar dan blijkt dat ze niet dezelfde droom delen en Jack gaat terug naar Nederland. Hoe gaat het nu met Mirjam?

  1. Ik Vertrek
  2. Hoe gaat het nu met?
AVROTROS

Update Mirjam - Amareleja, Portugal

Hoe gaat het?

Het gaat prima met me. Per 1 augustus 2024 ben ik officieel open en heb ik gelijk een goede maand gehad vanwege de vakantie en vanwege activiteiten in Amareleja. Ook het Portugese leven bevalt goed. Het is zoals ik het me had voorgesteld: ’s ochtends een kopje koffie bij het koffietentje drinken en even bijkletsen met de mensen daar om vervolgens rustig op te starten.

Mijn huis, mijn droom

Het weer is heerlijk hier, dus ik ben vooral veel buiten. Ik heb gelukkig een paar goede Portugese vrienden hier, maar heb ook regelmatig aanloop vanuit Nederland.

Zoals gezegd, heb ik met mijn onderneming een prachtige start gemaakt. Naast de B&B geef ik nog wekelijks online yogalessen voor mijn groepen in Nederland. Ik vind dat heel leuk; zo blijf ik ook binding houden met Nederland. Verder zijn het vooral Portugezen die bij mij boeken en hier en daar een Duitser en Nederlander. 

Rust en ruimte

Maar dit gebied, dat adembenemend mooi is, is nog niet bekend bij het grote publiek. Daarom maak ik er zeker werk van om ook andere Europeanen aan te sporen deze kant op te komen. Er is hier zoveel te zien: Olijven, wijn, prachtige Moorse Middeleeuwse stadjes, Dark Sky Observatorium (de plek waar je nog de hele Melkweg kunt zien)! Echt heel bijzonder. En bovendien is er ruimte en rust…

AVROTROS

Monte Da Azinheira

AVROTROS

AVROTROS

Buitenhuisje

AVROTROS

Happy single

Met Jack heb ik geen contact. Dat wil hij niet en dat respecteer ik uiteraard. Gelukkig ben ik heel happy alleen met mijzelf. Ik ben voor mijn geluk niet afhankelijk van de liefde van een ander. Maar wat niet is, kan nog komen… een leuke aanvulling. Waarom ook niet?

Gastvrouw zijn vind ik erg leuk. Recent kreeg ik nog een mooi compliment: mijn gasten zeiden toen dat ze bij binnenkomst zo getroffen waren door de hartelijkheid en het licht dat ik uitstraal. Daar word ik blij van, als mensen kunnen voelen wat mijn intentie is. Ik geniet daarnaast enorm van de gesprekken die hier ontstaan.

Taalbarrière

Het enige wat nog wat wennen is, is dat ik nog niet goed genoeg Portugees spreek. Ik werk overdag vaak zo hard, dat ik ’s avonds geen puf meer heb om te studeren. Maar ik ga het zeker oppakken, want ik wil het erg graag kunnen.

Afgelopen september heb ik even een moment van rust gehad. Toen ben ik een week dicht geweest, omdat mijn zoon met zijn vrouw en haar ouders bij mij kwamen. Even family time dus.

Hoe staat het er nu voor?

De yoga-ruimte onder het huis is nog niet open, maar wat niet is, kan nog komen…

Eén van de grotere veranderingen sinds dat de Ik Vertrek-ploeg bij mij is geweest, is dat ik inmiddels mijn vergunningen (Alojamento Local; kleinschalige vakantieverhuur) om te verhuren heb gekregen!

Nederland mis ik niet zozeer, wel mijn zoon Tariq en zijn vrouw Sarah. Daarom ben ik van plan om elke 3 maanden even naar Nederland te gaan. Zeker nu er een kleinkind op komst is!

Toekomst

Over vijf jaar ben ik hier alleen nog maar bezig met mijn passie: de yoga retreats en personal retreats. Ook zal deze plek dan voor andere spirituele workshops verhuurd gaan worden. De Alojamento Local zal dan wel doorlopen; die zal ik dan uitbesteden aan een goede werknemer. Op die manier heb ik dan meer tijd voor mijn familie en om één keer per jaar naar India te gaan. Bij deze heb ik dat nu vast in het universum gezet!

Afleveringen Ik VertrekAfleveringen Ik Vertrek
Afleveringen Ik VertrekAfleveringen Ik Vertrek
MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading