AVROTROS
Hoe gaat het nu met?Hoe gaat het nu met?
Hoe gaat het nu met?Hoe gaat het nu met?

Hoe gaat het nu met Everth en Frenske vs Alex en Martina uit Ik Vertrek Even Weg

Let op, dit hoort bij een herhaling van 21 juli 2024.

In 2021 zien we hoe Everth en Frenske vakantie vieren bij Alex en Martina in Hongarije en dat Alex en Martina genieten van de gastvrijheid bij Everth en Frenske op hun Franse château.

Hoe vergaat het de stellen anno 2024?

  1. Hoe gaat het nu met?
  2. Ik Vertrek
Everth en Frenske

Update 21 juli 2024

Everth en Frenske

In de zomer van 2019 werden wij gevraagd om een uitzending te maken voor Ik Vertrek Even Weg. Het was toen nog een pilot, dus we waren een soort proefkonijn. Gelukkig is het goed gegaan, waardoor er meer afleveringen volgden!

Hoogtepunten in Hongarije

Wij hebben alles heel erg positief ervaren tijdens de opnames in Hongarije bij Martina en Alex. Er is in Hongarije zoveel ruimte om te wonen en als je een dorpje binnen rijdt, zie je gelijk dat de tijd heeft stilgestaan. Ze lopen nog iets achter op Nederland. Maar het is mooi om te zien. Er is veel groen, staan fruitbomen langs de wegen en iedereen heeft daar wel een hond of kippen en groentetuinen. Beetje zelfvoorzienend zodat ze niet direct naar de winkel hoeven voor groente.

Verbeteringen

Op een later tijdstip zijn Alex en Martina ook bij ons op het Chateau in Frankrijk geweest. Er moest toen nog van alles gebeuren. Gelukkig zit daar nu veel verbetering in. Wij hebben nieuwe kozijnen en badkamers, de verwarming werkt ook optimaal en een paar grote houtkachels doen de rest.

Door al die uitzendingen zijn wij aardig bekend geworden. Mensen komen dan ook regelmatig bij ons logeren. Dit brengt veel werk met zich mee, maar het is ook heel gezellig met de gasten.

Regio met meeste chateaus

Wij vinden chateaus erg mooi om te zien, we blijven dan ok kijken naar ander andere chateaus en naar Tour de France, daar komen er in de uitzending ook voorbij. En bij deze: welkom op ons Chateau in pais de Loire, waar de meeste Chateaus van Frankrijk staan. Viva la France,

Everth en Frenske 

Update

Na lang zoeken vindt Everth in 2019 zijn kasteel. Dat zijn vrouw Frenske, net voor hun pensioen, niet staat te springen mag de pret niet drukken. Maar dan wordt ze ziek en staat alles in het teken van beter worden.

Hoe gaat het anno 2024 met ze?
Alex Martina Update Ik Vertrek Even Weg 2024

Update 21 juli 2024

Alex en Martina

Frenske en Everth kwamen in 2021 bij ons en de opnames waren een feit, maar daarna moesten wij ook nog naar hun toe. Dat was voor ons een leuke verassing!

B&B verkocht

Na de uitzending van ‘Even Weg’ hebben wij onze B&B verkocht. Maar omdat wij geen stilzitters zijn, gingen we op zoek naar een nieuwe uitdaging. We wonen nu een dorpje verderop en ook daar hebben we flink geklust: een serre en een garage hebben we aangebouwd. 

Opknappertje

Om toch af en toe naar Nederland te kunnen, zochten we daar iets voor onszelf. We vonden een uitdaging in een oude tandartsenpraktijk die leeg stond. Hier hebben wij een fijne gezinswoning van gemaakt. Zo zijn we de winter van de lockdowns tijdens Covid doorgekomen. 

Alle benodigde materialen moesten we wel via click and collect aankopen, wat wel een gedoe was. Maar we hebben ons geen minuut verveeld die winter. Het was wel een giga groot pand, waar we de gezelligheid wat in miste. Dus ook dat pand hebben we weer verkocht en zo hadden we ook een inkomen na de verkoop van onze B&B.

Zoektocht naar oude panden

En zo speuren wij op oude panden die ‘t opknappen waard zijn, om ze daarna weer van de hand te doen. Nu zijn we weer met een pand bezig in Hongarije. Ook gaan we regelmatig via vrijwilligers sites klussen in het buitenland. Afgelopen winter deden we dat in Griekenland, waar we zo heerlijk overwinteren met wat klussen en wat vrije tijd. 

Een prachtige manier om te reizen en de lokale bevolking en cultuur te ervaren. We houden van vrijheid, maar niet van langdurig luieren. Zo blijf je fit en creatief. Ik zie dat hoppen van het ene naar het andere project bij meer Ik Vertrekkers. Het creëren van een project is voor ons de uitdaging. Wij wensen nog veel mensen een vrij en creatief leven.

Alex en Martina

    Ik Vertrek Even Weg 17 april 2021

Terugkijken op NPO Start
Everth Frenske Chateau

Chateau van Everth en Frenske

Update Everth Frenske Frenske Aan De Klus

Everth en Frenske aan het klussen

Camperplek van Alex en Martina

Camperplek van Alex en Martina

Meditatiezolder van Alex en Martina

Meditatiezolder van Alex en Martina

Update Everth en Frenske 2021

Op dit moment gaat het goed met ons. Wij hebben zelf erg genoten van het uitje naar Martina en Alex in Hongarije. Het is mooi om te zien wat zij ervan gemaakt hebben in Hongarije. Op de plek waar ze wonen is de natuur prachtig, met het meer en de poesta.

Onze ervaring bij Alex en Martina

Door de uitwisseling zijn wij zelf niet spiritueler geworden, want daar ligt onze intentie niet. De voetmassage van Martina was wel een leuke en ontspannen ervaring. Dit raad ik iedereen aan! Wij zijn niet vaker buiten gaan koken, maar een barbecue is bijvoorbeeld wel iets om voor de gasten te gaan doen. Wat betreft het badderen in het riviertje bij de waterval, dat zouden gasten op een zomerdag kunnen doen. Maar dan zullen wij toch wat aanpassingen moeten doen, om erin te kunnen gaan.

Helaas kunnen wij door de Corona op dit moment geen gasten ontvangen. We hopen dat er dit jaar toch was mogelijkheden zijn om gasten te ontvangen. Er zijn inmiddels meerdere kamers gereed in het chateau.

Een hartelijke groet van Everth en Frenske

Update Alex en Martina 2021

Wij, Alex en Martina, hebben deelgenomen aan het programma en kregen Evert en Frenske op bezoek. Het is anders om mensen meteen eigen B&B op bezoek te krijgen, omdat je altijd  benieuwd bent wat zij ervan vinden. Het was gelukkig erg gezellig met z’n allen. We hebben hen de omgeving en het ‘’waarom’’ je naar Hongarije op vakantie zou gaan kunnen laten ervaren. Het gaat bij ons om de beleving van vooral de natuur en cultuur en niet om het verhuur van een luxe kamer. Wij voelen ons erg thuis hier in Hongarije en willen juist dat gevoel wat ons hier zo naar toe trekt graag met anderen delen. Dit land is enorm in ontwikkeling en hier vinden we alles wat we nodig hebben om een relaxed leven te kunnen leiden.

Onze B&B is inmiddels verkocht en we hebben nu een ander huis met eenzelfde uitzicht ook aan het prachtige meer. In dit huis wordt wel wat geklust, om het voor onszelf nog iets leuker te maken. We helpen nu ook andere mensen met klussen en willen in de toekomst zelf meer gaan reizen. De ervaring van het hebben van een B&B was leuk, maar alles is tijdelijk en we hebben nog wat van onze bucketlist af te werken. We willen vrij zijn om te gaan wanneer we willen en hopen dat ons nog vele gezonde jaren gegund worden. We zijn altijd onszelf en eenvoudig gebleven en dat willen we ook blijven. Het is prima zo. Pluk de dag.

Onze ervaring bij Everth en Frenske

Wij zijn ook op het chateau in Frankrijk ontvangen en ook daar vonden wij de natuur en het platteland erg leuk. Het chateau is groot, maar geen luxe hotel. We zagen dat er nog best veel moest gebeuren, gelukkig hoeven wij dat niet meer te doen.

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading